Drogie mamy, czy planujecie (a może już zaczęłyście?) wiosenna porządki? Przygotowujecie się do przemeblowania lub remontu? Planujecie uporządkować szafę z ubraniami Waszą lub dziecka? Dajcie znać :)
Nigdy nie robię tzw. wiosennych porządków ;) na bieżąco przeglądam ubrania , z których dzieci wyrosły. Remont robimy bez względu na porę roku , wtedy gdy nas na to najdzie ;) Jeżeli chodzi „gruntowne” porządki. To staram się robić wszystko na bieżąco. Oczywiście nie biegam przez cały dzień ze ścierką , po prostu jak widzę , że coś trzeba ogarnąć to się za to zabieram. Aktualnie jestem zmuszona do sprzątania pokoju syna , ponieważ kupiliśmy mu szafę i mąż narobił przy tym bałaganu ;)
Okna udało się umyć jak jeszcze była wiosna za oknem 😅 no i wkoncu się zebrałam na przesadzenie kwiatów w nowe donice . Porządki są na bieżąco :)
Okna udało się umyć jak jeszcze była wiosna za oknem 😅 no i wkoncu się zebrałam na przesadzenie kwiatów w nowe donice . Porządki są na bieżąco :)
Dwa tygn temu przeglądałam ciuszki po kimś dla córki, część oddałam innym dzieciakom ,bo aż za dużo było, 5 kartonów ;)
A dla dzidzi w brzuszku poukładałam rozmiarami w szafie już ubranka :)
Też w pomieszczeniu gospodarczym porobiłam segregację, puste sloiki oddałam cioci na przetwory, i dużo miejsca na regale się od razu zrobiło.
Ja też staram się sprzątać na bieżąco. W tym roku na pewno nie planuje żadnych większych porządków, ponieważ 3 trymestr ciąży, bo już nie czas na takie rzeczy. Staram się dużo odpoczywać i nie wymyślać sobie dodatkowych obowiązków.
Już od miesiąca robię hahahha i skończyć nie mogę. Kupiłam nową dużo większą szafę więc trzeba ją uporządkować. Później robimy remont w pokoju córki. Mamy wolny pokój w którym mały jeszcze nie mieszka więc córka go przejmie na okres remontu ale wszystko się przeciąga bo czasu mało a jeszcze w ogrodzie trzeba zrobić to i owo. O ile szafa poczeka to krzaczki już nie bo trzeba je poobcinać w odpowiednim momencie a jeszcze praca więc czasu nie ma zbyt wiele.
Pionierem wiosennych porządków w
Tym roku jest mąż. Przerzucił już dwie szafy z ubraniami. Ogródki na razie nietknięte, ale i na nie przyjdzie czas
MojeM Też super :)
MammaNK Oby wiosna jak najszybciej do nas wróciła! :)
MamaSłoneczka WIdzimy, że masz pracowity czas :)
Shadow555 Słusznie, warto dać sobie odpocząć! :)
Oj tak :)
Muszę powoli ogarniać przed narodzinami bobaska :D
Oj tak :)
Muszę powoli ogarniać przed narodzinami bobaska :D
U mnie remont trwa od zimy
wiec jestem nastawiona na letnie porządki, bo w końcu widać koniec remontu i przeprowadzkę na horyzoncie.
Córki ubrania wertuję co miesiąc, bo rośnie jak szalona
dopiero się urodziła i 56 było na nią za duże, a teraz już niektóre ubrania 68 już są za ciasne ![]()
Szafy to u mnie rzecz święta i musi tam być porządek, tzn w mojej, w męża poukładam, jak wiedzę, że sam się nie garnie, a np mnie razi widok ![]()
U nas ciągle trwają prace na ogrodzie
wiosenne chwasty nie dają za wygraną
jedne zostają wyrwane to odrastają kolejne , zawzięte są ![]()