Hej dziewczyny, nie mam zadnych zalecen od lekarza jesi chodzi o braki witamin itp. Ale pytanie bo przy pierwszym synku brałm witaminy zeby w pokarmie niczego nie brakowalo… macie jakies witaminy godne polecenia? Bo na tym to sie kompletnie nie znam. Powiem tylko ze jestem mama KPI wiec to nie jest typowe karmienie piersia ze przystawiajac synka i organizm wie czego mu brakuje i tego dostarcza…
Wpisz w lupkę - witaminy
wyskoczy mnóstwo porad , są też nowe bo niedawno pojawiał się temat. Znajdziesz mnóstwo polecajek ![]()
Ja po porodzie zawsze stosowałam te witaminy które brałam podczas ciąży. Tak mi zalecał ginekolog jak i w szpitalu personel. Teraz również jak urodzę będę stosować swoje witaminy dla kobiet w ciąży. Ja stosuję "Pregna plus "
Ja również brałam Pregna Plus i Pregna DHA
Uważam że są to dobre witaminy
zadnych niedoborów w ciąży nie stwierdzono u mnie.
O w takim razie baddzo przepraszam, jestem od kwietnia na forum ale nie szczegolnie jeszcze sie tu odnajduje
dziekuje za podpowiedz bede szukać ![]()
Ja tez bralam Pregna Plus i dodatkowo DHA, lekarz mi tak zalecil i dobrze sie sprawdzilo
ale zastanawialam sie czy macie cos moze 2 w 1 ![]()
Ja biorę prenatal Duo i on ma witaminy i dha, ale moja dr mi zaleciła jeszcze dodatkowo prenatal dha brać, więc i tak dwa opakowania muszę kupić ![]()
Mi właśnie też o tych mówiła , że mam brać
DHA warto brać przy karmieniu piersią nawet dwie talbetki dziennie ,tak mi mówiła przedstawicielka Pregny na spotkaniu dla przyszłych mam.
Zawsze wpisz sobie w lupke słowo klucz np witaminy jeżeli nie znajdziesz niczego co cię interesuje wtedy pisz nowy post ![]()
Również to brałam i to są bardzo dobre już Wit
Tak wątki już były . Ja brałam pregne ![]()
Również je brałam . Lekarz zalecił mi dalszą suplementację tym co brałam w ciąży ![]()
Ja też mam jakieś z pregna z przeznaczeniem dla kobiet ciężarnych i karmiących, zostały mi jeszcze po ciąży wiec kontynuuje.
Kwasy omega, wapn, co jakiś czas żelazo, na jesień zimę wit c i tran - do niedawna też vrałam kwasy foliowe
Mi lekarz zalecił brać to samo co w ciąży. Ważne żeby było sporo DHA
A na jak długo po ciąży stosowałyście witaminy i preparaty dla mam? Do którego etapu karmienia? Czy jeśli karmi się np tylko w nocy a w dzień sporadycznie wedle chęci dziecka to nadal ograniczacie pewne suplementy/witaminy? Wiadomo wszystko z głową i zdrowym rozsądkiem
Ja ze względu na anemię dostałam żelazo i kwas foliowy - oba jako leki na receptę nie suplementy. Uważam, że jak ze wszystkimi lekami, witaminami i suplementami zawsze najlepiej skontaktować się z lekarzem wiadomo co jednego leczy drugiemu może szkodzić
Ja stosowałam do całkowitego zakonczenia karmienia. Mi się wydaje, że laktacja strasznie pochłania nasze witaminy i jednak warto je uzupełniać. Do zakończenia też zwracałam uwagę na to co przyjmuje i stosuje