do 3 lat trzeba zwracac na zawartosc minerałow w wodzie. Zwroc uwage ze na Żywiec zdrojek dla dzieci jest napisane , ze dopiero od trzech lat mozna podawac.
Dziewczyny czy kupujecie swoim dzieciom jakąś specjalna wodę mineralną do picia? Czy piją to co Wy od zawsze? A może filtrujecie wodę z kranu?
Ja daje córce ta co ja pije albo filtrowana z kranu
Ja kupuję źródlaną
Czytałam, że najlepszym wyborem dla niemowląt i małych dzieci będzie woda źródlana lub mineralna, która powinna być jednocześnie:
niskozmineralizowana (do 500 mg/l),
- niskosodowa (<20 mg/l),
- niskosiarczanowa (<20 mg/l),
- o niskiej zawartości fluorków (<0,7 mg/l)
- o niskiej zawartości azotanów (<10 mg/l)
- o niskiej zawartości azotynów (<0,02 mg/l)
- Żywiec Zdrój w ogóle nie kupuję bo mieszkamy niedaleko i szwagier u nich pracował kiedyś. Pewnie wszędzie to wygląda podobnie ale czym człowiek wie mniej tym lepiej :)
Różnie czasem piję to co my czasem filtrowaną specjalnych typowo dedykowanych dzieciom nie kupuje
Ja daje dziecku wodę filtrowaną z kranu i przegotowaną bo sama też taką pije
ja podaję dziecku przegotowaną wodę. położna zresztą na samym początku uczuliła mnie bym nie przyzwyczajała dziecka do wody mineralnej, przegotowana w zupełności wystarczy.
TERAZ mAMA TAK JAK MY TEŻ TAK ROBIMY
Za kazdym razem filtruje wode kranowa :)
Ja używam dzbanka filtrującego i z tego podaję wodę dziecku, sama też z niej korzystam. Zdarza się że podaję też wodę mineralną z butelki ale to bardzo rzadko.
podobno jak filtr jest z dodatkiem magnezu to nie trzeba gotować już wody tylko można pić bezpośrednio
Ja od zawsze daje tylko Żywiec zdrój . Czasami jak nie mam to podam filtrowana ale tak to Żywiec od zawsze
ZYZ a czemu akurat żywiec?
U nas woda jest mega twarda i tylko przefiltrowanej nie podaje, zawsze gotuje właśnie. Jak córka teraz jest troche wieksza to butelkową wodę podaję zamiast tej gotowanej
Ja z kranu filtrowaną albo mineralna ze sklepu
Filtruje wodę z kranu , kiedyś na początku kupowałam w butelkach ale jak zobaczyłam jakie to ilości plastiku są marnowane to się przerazilam
Ja podawałam evian i Żywiec Zdrój na początku potem jeżdżę chwilę ta różowa co jest polecana przez instytut matki i dziecka :) aż w końcu kupiłam Dafi i teraz robię tak że gotuje wodę przelewam do dzbanka i jak jest zimna to puszczam przez filtr i taka podaje u nas musi być przegotowana bo non stop coś z wodą jest nie tak i boje się dawać taka wodę dziecku co innego my co pijemy ja od lat w co innego dziecko nie przyzwyczajone
A nie macie takiego rankingu dziewczyny która najlepsza? No ja kiedyś czytałam ale właśnie nie pamiętam
Dotychczas kupowałam też Żywiec Zdrój ale chętnie się dowiem o innych lepszych