hej, przepłukałam bolące gardło roztworem wody utlenionej w propocji pół szklanki wody utlenionej pół szklanki wody…. Karmie piersią i bardzo się boje o małego i w sumie o siebie też , aż język mnie szczypie. Czy mogę karmić? Czy mi nic nie bedzie ?
Nic wam nie będzie ale bolące gardło płucz szałwią. Kupisz w aptece torebki do parzenia.
Tez mi sie wydaje ze nic wam nie bedzie to tylko woda utleniona która ma funkcje odkazajaca ale faktycznie moze kup szalwie bedzie to lagodniejsze i delikatniesze rozwiązanie dla twojego gardla
Nie sądzę ,żeby coś miało zaszkodzić :) Ja wodą utleniona musiałam płukać po usunięciu migdałków.
Ale lepsza będzie szałwia albo woda z solą. Również skuteczna ,a nie ma tam co zaszkodzić :) Kup sobie nawilżające tabletki prenalen gardło :) Polecam te duże czerwone pastylki na bazie propolisu i malin. Jak dla mnie najlepsze na nawilżenie i bardzo skuteczne :) Do tego oczywiście płukanie :)
Pierwsze słyszę by plikach gardło wodą utlenioną. Zazwyczaj robi się plykanie sodą oczyszczoną
TerazMamma mi kazano w szpitalu po usunięciu migdałków :) Nie na ból gardła :) I zaskoczę Cię - ja za to pierwsze słyszę ,że się płucze sodą oczyszczoną :)
Na ból gardła używam zawsze szałwi ,albo wody z solą :)
Rówież mi się wydaje że nic się nie powinno Wam stać, ale szczerze mówiąc też pierwsze słyszę żeby na ból gardła płukać je roztworem z wody utlenionej. Jak byłam w ciąży to płukałam gardło szałwią a teraz przy karmieniu piersią używam tantum verte w sprayu, podobno jest ono bezpieczne i dla kobiet w ciąży i dla karmiących.
Nie powinno nic się dziać a na gardło polecam szałwię
Pierwszy raz słyszę o płukaniu jemu ustnej wodą utlenioną. Wydaje.mi się, że nic nie powinno dziać sie. Ja płucze wodą z sodą lub solą. Jednak z sodą najlepiej pomaga.
O wodzie utlenionej to kiedys slyszalam ale mam wrazenie ze wtedy jakas moda na leczenie woda utleniona byla nie bede juz tutaj pisac o metodach bo kazdy moze wyszperac w necie a niechce zbednie zasmiecac watku;) byli tacy ktorym pomagala w sumie ma dzialanie odkarzajace ;)
Słyszałam o tej wodzie utenionej że to była dawna ale sprawdzona metoda bo woda utleniona ma właściwości bakteriobójcze dawniej to woda była do wielu rzeczy np do rozjaśniania włosów;)
Ja o wodzie utlenionej słyszałam, że kropelkę do ucha przy zapaleniu.
A co do gardła to wydaje mi się, że nie powinno Wam zaszkodzić, ale chyba bezpieczniej będzie woda z solą (na szklankę wody troszkę soli na łyżeczce) lub te tabletki do ssania nawilżające które polecą Patrycja, również je stosuje i są super :) no i bez substancji dodatkowych fajny skład
No z tym uchem to tez słyszałam ale ze w celu oczyszczenia ucha jak się robi piana z wody utlenionej to pomaga usunąć brud
Ja też to słyszałam że przy zapaleniu ale osobiście nigdy nie robiłam tak
Ja się też z tą wodą utlenioną spotkałam przy gardle ale to dość dawno, nie robiłam tak. Teraz jak mówię w domu, że mnie gardło boli to mama właśnie o wodzie z solą mówi. Ja tego nie robię bo nie lubię.
Do ucha to się nie spotkałam.
Ale w ogóle czytam, że te proporcje to można maks 3 łyżeczki wody utlenionej na pół szklanki wody a u Ciebie to chyba o wiele więcej... Także pewnie stąd wszystko parzy. Myślę, że jak nie połykałaś tego to nic nie powinno się stać i chyba karmić można normalnie.
Słyszałam że do płukanka gardła ale chyba żeby nie połykać ogólnie ma wiele zastosowań bakteriobójczych
Może ta woda utleniona w takiej mniejszej ilości właśnie powinna być jako płukanka a nie do wypicia? Ja do ucha też nigdy nie stosowałam, ale wiem, że dużo ludzi z otoczenia tak robi i im pomaga.
Ogólnie ta woda z solą też niezbyt jest przyjemna w smaku jak się przez przypadek połknie, ale z drugiej strony ja zauważyłam, że serio pomaga. Jak miałam teraz w ciąży problem to płukałam co kilka godzin po 2-3 razy, piłam wodę z miodem i cytryną no i ssałam te tabletki i dość szybko mi przeszło, obyło się bez wizyty u lekarza :)
Dawniej mówili że podobne zastosowanie ma sól morska w sensie do przemywania a teraz że nie prawda
Piana powstaje przy polaniu rany wodą utlenioną. Jednak o zastosowaniu do czyszczenia uszu nie słyszałam
Mi zawsze mówili, że jak na ranie się pieni woda utleniona to dlatego, że rana była zabrudzona i że to proces oczyszczania i odkażania