Wszy - jak pozbyć się pasożyta?

Wszawica do tej pory wielu ludziom kojarzy się tylko z brudem, ale czas obalić ten mit. Wszy uwielbiają tak samo brudne główki, jak i te super zadbane, czyste. Wszawicą można zarazić się praktycznie wszędzie, gdzie są duże skupiska ludzi/dzieci np. żłobki, przedszkola, szkoły, place zabaw.

teraz to juz chyba rzadkość

dzieci ze szkoły przynoszą różne zarazki

dokladnie ze szkoly dzieci przynosza;/

u nas były starsza córka ze szkoły przyniosła ale musze przyznać ze dla maluszków to bardzo drogie są preparaty ja zapłaciłam praqwie 50zł za taką malutka buteleczkę dobrze że maja krótkie włosy

jest obecnie tyle preparatów, że na pewo coś się z tym zrobi. ale problem na penwo uciążliwy

Moze u rzadkosc ale jeszcze to jest

ja walcze juz z tym tydzien u siebie na głowei. Pracowalam w sklepie i kolezanka z roboty to miała i przeszło na mnie

czasami jeszcze w szkole dzieci to łapią

w szkole najszybciej mogą dzieci złapać

A ja myślałam, że wszy już się nie zdarzają

podobno właśnie cały czas jest ten problem z wszami, ale nie mówi sie o tym bo rodzice się wstydzą

własnie nie ma czego się wstydzić kiedyś to mówili ze wszy z brudu są a to nie prawda wystarczy że się człowiek spoci i kurz do tego

a mnie to w ogole dziwi ze w takich czasach i jeszcze ciagle jest z tym problem…;/

nie znam osób z tym problemem

Ja to ponad 25 lat temu sie z tym problemem borykałam ponieważ koleżanka ktora ze mną sie kolegowała niestety te zwierzątka miała. Obecnie jednak się z tym nie spotykam.

lena25 a jednak i nie ma w tym nic dziwnego przecież nadal wiele osób żyje biednie i w złych warunkach nie dbając zbytnio o czystość własnego ciała

Zawsze bedzie z tym problem

spotkacie się z tymi zwierzątkami jak dzieci tylko do szkoły pójdą

oj to chyba się boję puszczać do szkoły, to chyba mało przyjemne