Wszystko, co powinnaś wiedzieć o wodach płodowych

U mnie wody płodowe chlusnęły na raz… Dziwne uczucie.

Wody płodowe są niezwykle ważne dla rozwoju Twojego dziecka. Umożliwiają transport i wymianę substancji odżywczych pomiędzy organizmem matki a maleństwem. Dodatkowo pełnią funkcję bariery ochronnej przed urazami i negatywnymi czynnikami zewnętrznymi. Dowiedz się, jak powstają wody płodowe oraz jaka jest prawidłowa ich ilość.

Zazwyczaj wody odchodzą w dosc szybkim tempie… na raz.

dobrze wiedzieć źe trzeba zwracać uwagę na to czy wody płodowe nie odchodzą za wcześnie

u mnie wody odeszły przed porodem momentalnie i rodziłam na sucho

A mi wody płodowe w pierwszej ciąży w ogóle nie odeszły, pęcherz miałam przebijany a w drugiej już na saki porodowej godzinę przed porodem

Eokrasa?? Na sucho?? Wody zawsze odchodza przed porodem :slight_smile: nigdy w trakcie… mi akurat odeszly kilka min przed

grbe może to jakiś wyjątkowy przypadek, kto wie. mojej koleżance wody wody się wchłonęły i okazało się, że łożysko jest zgniłe

to bardzo ważny i przydatny artykuł, każda kobieta powinna wiedzieć jakie sygnały czy kolor wód może zaniepokoić i na co wskazywać

ja miałam zielone, córka owinęła się pepowinką

ja również miałam zielone wody, jak mi odeszły to myślałam, że oszaleję, bałam się żeby synek się nimi nie zaatruł

dobrze w ostatnim miesiącu byc zawsze blisko szpitala, nie wyjezdzac gdzies na wies itp. w razie czego

mój poród zaczął się właśnie od odejścia wód płodowych. według mnie było z nimi cos nie tak bo znajdowała sie tam krew. na porodówce powiedziano mi że są ok.

ciekawy artykuł , na pewno przyda sie

u mnie pod koniec ciąży było już mało wód płodowych dlatego musiałam być pod stałą opieką lekarza

bardzo ciekawe :slight_smile:

Treść artykułu bardzo przydatna :slight_smile:

z moimi wodami plodowymi przy obu ci a zach wszystko było w porządku, ale trzeba to sprawdzać i kontrolować do końca bo czasami delikatnie wyciekają gdzie nawet możemy nie odczuć a takie przypadki się zdarzały

No mnie też zawsze ciekawily te wody

Ja miałam czyste wody płodowe