Bardzo dużo osób poleca De'Longhi ekspresy szczególnie te ze spienieczem do mleka super są
Szukam dobrej klasy ekspresu do kawy (do biura - postanowiłam wreszcie o siebie zadbać oraz zakupić sobie takie urzadzenie, co polecicie? )
Też słyszałam że te De'Longhi są fajne. Osobiście nie mam ekspresu więc za dużo nie poradzę.
Najlepsza firma koszty naprawy nie przewyższają kosztów ekspresu , długa gwarancja , pyszna kawa :) wiele kawiarni z nich korzysta więc wydaje mi się że same plusy
Firma De Longhi wynajela znanego aktora do reklamy żeby wysprzedac cały asortyment i zwijaja firme więc nie polecam bo później będzie ciężko z serwisem expresu a jak wiadomo często się psują i nie działają zazwyczaj przez złe użytkowanie również. Mam saeco, dotykowy panel więc robi niezły design w kuchni i jest super, kawka pyszna. Są też tańsze modele, myślę też że warto wykupić dłuższą gwarancje. A w biedronce często jest konkurs z kawą ziarnistą różnych marek, do wygrania był zapas i młynek bosha, mi się raz udało ale jeszcze nie przysłali.
De Longhi z tej firmy są fajne ekspresy
ja nie pomogę :)
Nelia o tym też słyszałam że dobre ja mam z bosha i jestem zadowolona najlepiej poczytać recenzje na internecie i sobie porównać sprzęt w cenach jakie nas interesują
tez bym powiedziała ze De'Longhi to takie najlepsze expressy ale jak firma ma zamknąć działąnośc to nie wiem czy bym kupiła taki express teraz. Może philips?
Ja też właśnie się rozglądam i wiele osób u mnie w pracy poleca Latte go od philipsa.
Nelia to super, że się udało z tym konkursem:D
My mamy simensa s700 tski koło 3200zl i jest bardzo spoko aczkolwiek jesten wygodna teraz byn kupowała s bezpośrednim podpięciem pod wodę
Zobacz sobie na Lidlu bo widziałam że teraz jest jakiś ekspres na promocji z 2500 na 1199 złotych nie wiem czy nie z Philipsa widziałam dziś na sklepie i wydaje się dość fajny :)
MamaRóża ale to jak to? Specjalnie musibyć jakoś to podpięte?
Mamaem standardowo ekspresy maja po prostu pojemnik na wodę. U nas idzie duzo kawy i bardzo mnie to irytuje jak co chwila trzeba dolewać albo robisz kawy gościa i nagle jedna kawa została a trzeba wodę dolewać. Koleżanka ma z wężykiem do wody tak jak np dozownik w lodówce działa i stale jest pod wodą nie musi sie o dolewanie martwić :)
Ale z perspektywy czasu nie inwestowalabym w drogi ekspres bo mamy mamy milion różnych kaw a pijemy moze 3. Więc kupiłabym na pewno tańszy tyle ze z automatycznym czyszczeniem oczywiście i z rurka nie pojemnikiem na mleko bo to kolejny element który trzeba codziennie czyścić, a ma być wygodnie i szybko :)
Jeszcze dodam ze pamiętajcie ze ekspres ma żywotność swoją i tak jak np u meza w pracy ekspres w biurze kikka osób pije kawę to 2 lata i ekspres pada. Pracuje tan naz 6 lat i 3 ekspres maja:) i mieli wlasmie de longi ostatni To samo u mojej szwagierki 2.5 roku i ekspress padl. Zapłaciła tez ponad 3500 naprawa 1500zl więc średnio sie opłaca. Więc jak najbardziej celował abym ba teb z lidla Philipsa za 1200 :)
no własnie zeby było szybko i smacznie przy tym expressie a nie wiecej roboty niz przy zwykłym zalewaniu kawy. ale jesli chodzi o to podpięcie do wody to najlepiej pomyslec o tym na etapie projektowania kuchni.
Ma swoją żywotność jak każdy sprzęt ale według mnie lepiej kupić coś porządnego na dłużej niż kupować na chwilę
Tak masz rację tyko że czasami jednak brak na to funduszy i cena nas kusi
Ja z kolei uważam, że dobrze zainwestować w dobry ekspres. Ja na przykład czuję różnicę w smaku kawy, zakładając że ta sama kawa z dwóch różnych ekspresów. A chciałabym nadmienić, że nie jestem jakimś tam wielkim smakoszem kawy..