Jestem ponad miesiąc po porodzie. Laktacja ustabilizowana, a w nocy wszystko zalane … nie lubię spać w biustonoszu… jak sobie radzić i jak ustabilizować laktację aby wszystko nie było mokre …
Oj niestety miałam ten sam problem. Odciagalam mleko w nocy nie do końca ale jednak coś odciagalam.
Ja już mam sporo odciągniętego i zamrożonego więc szczerze nie potrzebuje już więcej zapasów… może są jakieś mega wygodne staniki do spania bo szczerze jest ciężko. Rozumiem w początkach ale to już ponad miesiąc…
Polecam miękkie, bezszwowe staniki do spania z bawełny albo bambusa są mega wygodne, delikatne i nic nie uciska.
Dobrze jest odciągnąć przed spaniem ale nie za dużo , do odczucia ulgi , i nie dotykać za dużo piersi przed spaniem
Troszkę zazdroszczę tego problemu. U mnie zawsze było za mało mleka…. Wydaje mi się , że chyba póki co zostaje spanie w biustonoszu. Może miękki bezszwowy lub te sportowe ? Do nich wejdą wkładki laktacyjne , także to pomoże.
Ja też miałam w nocy zalana piżamę ale kupiłam piżamy na ramiączkach i one miały takie podtrzymanie biustu więc wkładałam normalnie wkładki laktacyjne ( polecam te wielorazowe z rossmanna )
Jestem dwa miesiące po porodzie i nadal mleko wycieka jak piersi są pełne. W moim przypadku spanie bez biustonosza nie wchodzi w grę, choć też wygodniej mi bez.
Możesz spróbować częściej odciągać nadmiar albo używać wkładek laktacyjnych pomagają utrzymać suchość i komfort nocą
Ja polecam takie topy ala sportowe do karmienia. Można umieścić wkladke laktacyjną i nic nie przecieka. Ale to rozwiązanie podobne do stanika, więc nie wiem czy przypadnie Ci do gustu.
U mnie w takich przypadkach spanie bez biustonosza nie przeszło. Ba! Bywało i tak, że wkładki laktacyjne mi przeciekały
U mnie dokładnie to samo
Dziewczyny, co robicie,ze maxie tyle mleka… ja ciagle mam za malo… juz jestem po kuracji milanella i femaltiker i moje dziecko dalej sie nie najada… laktatorem tez odciagam, ale malo wychodzi
Może sporóbuj wdrożyć na laktatorze tak zwane sesje power pumping? Słyszałaś może coś o tym? Przy regularnym robieniu PP można zwiększyć ilość mleka. To taki sprawdzony sposób mam KPI.
Śpię w biustonoszu nic chyba innego mi nie zostało
A te samoprzylepne wkładki? Może to by pomogło do tego ten sportowy stanik. A może za dużo mleka odciagasz i masz hiperkaktacje? Karmisz i jeszcze odciagasz?
wiem ze łatwo się mówi ale czasem warto odpuścić w głowie , . dużo blokuje stres
To racj, stres to najgorsze co może być
Wkładki plus miękki bez drutów stanik , nie hamuj laktacji badz odciągaj przez nockę częściej mleczko ,ale nie do konca aby nie pobudzać produkcji
Karmie, ale już nie odciągam i mimo to wypływa mi pokarm w nocy i przy karmieniu