Wyjście ze szpitala - koniec kwietnia/początek maja

Proszę o podpowiedź, co spakować dzidzi do ubrania na dzień, kiedy będziemy wychodzić ze szpitala. Termin na 26.04 z usg i 02.05 z miesiączki :slight_smile: .

Ja rodziłam 1go maja na wyjście przygotowałam body pajacyk cienką czapeczkę i otulacz do nosidełka :wink: otulacz taki wiosenny oczywiście :wink:

2 polubienia

W sumie w tym terminie to może być każda pogoda, pamiętam jak kiedyś na majówkę spadł śnieg :see_no_evil: ale jak będzie to taka typowa pogoda wiosenna to ubrałabym body z długim, spodenki ,czapeczkę i lekki kocyk do fotelika, jeśli byłoby chłodniej to dodatkowo kaftanik (łatwiej się ubiera niz bluzę czy sweter).
Nas położna przed wyjściem ze szpitala sprawdzała czy na pewno bobas jest odpowiednio ubrany i pomagała nam zapiąć dziecko w foteliku :slight_smile:

2 polubienia

Tak naprawdę ciężko przewidziec jaka będzie pogoda:) przygotowałabym 2 zestawy.

1. Body na dlugi rękaw+.polspiochy +.cienka czapeczka + kocyk lub otulacz do fotelika (ale taki tylko na przod nakladany) .
  2. Body na dlugi rękaw+.polspiochy +.cienka czapeczka + sweterek+ kocyk lub otulacz do fotelika (ale taki tylko na przod nakladany) .
1 polubienie

Body pajacyk (lekki kombinezonik ) czapeczka otulacz i jeszcze dałam pieluszkę

1 polubienie

Ciężko przewidzieć jaka będzie pogoda, ale jak ładna to bym postawiła na zestaw jaki napisała @MamiNadi92 :hugs:

1 polubienie

Mamy podobny termin zabieram na wyjście Bodziak z długim rękawem, spodnie, czapkę, skarpetki i kombinezon pluszowy z H&M chyba że będzie cieplutko to polarowy :slight_smile:

1 polubienie

Tak jak właśnie inne dziewczyny piszą że ciężko to przewidzieć , a można też dopakowac odpowiednie ubranko bliżej porodu , jeszcze trochę czasu i nie wiadomo jaką wiosnę będziemy mieć w tym roku :smiling_face::smiling_face:

1 polubienie

Pogoda może być różna ale napewno w tym terminie jeszcze lata nie będzie więc ubierz dziecko cieplutko tym bardziej że to noworodek więc miej bodziki z długim rękawkiem , czapeczka obowiazkowo , ja córkę rodziłam 11 czerwca i była ubrana w czapeczkę i pajacyka okryłam w foteliku dodatkowo lekkim kocykiem , proponuję kocyk bambusowy .

1 polubienie

Te zestawy, o których wspomniała @Kalusia161 według mnie są bardzo fajnymi opcjami :smiling_face_with_three_hearts:
też bym naszykowala sobie dwa komplety na różne ewentualności pogodowe, bo to jednak okolice początku maja, więc może być różnie :smiley:
A wtedy odpowiednio do pogody, partner podrzuci Wam do szpitala na wyjście ten który będzie wpisywał się w bieżące wymagania pogodowe :smiley:

2 polubienia

Właśnie o to chodzi, że nie podrzuci, bo jesteśmy z Wielkopolski, a rodziny w Warszawie :grin:

Tak naprawdę to ciężko powiedzieć bo jest to okres gdzie może być 8 stopni albo 18. Nalewno jakis pajacyk dresowy się przyda i lekka czapeczka. Zawsze można przykryć kocykiem żeby było ciepłej

1 polubienie

Ta pogoda jest tak niepewna, że jeśli masz miejsce to ja bym spakowała sobie dwa zestawy, na pewno body długi rękaw, pajacyk i albo kombinezon cienki albo kocyk /otulacz, czapeczka cienka. Warto żebyś miała opcje i na cieplejsza pogodę i na chłodniejsza. Ja jak rodziłam w marcu to szlam na oddział w zimowych ciuchach a wracałam w blzuie i adidasach :rofl:

1 polubienie

Ojjj, no rozumiem :slightly_smiling_face: czyli musisz być przygotowana na każdą ewentualność jednak :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: ale może uda się wcisnąć do walizki właśnie ten dodatkowy sweterek w razie gorszej pogody, a kocyk czy otulacz i tak będziesz miała to powinno być wystarczająco :blush:
Bliżej terminu najwyżej jak będzie wszystko bez nagłych przypadków, zerkniesz sobie w prognozę i wtedy może ten zestaw przeorganizujesz pod pogodę :blush:

1 polubienie

Ah przypomniałaś mi moje dwa wyjścia ze szpitala z maluchami :white_heart::white_heart: było ciepło w obydwu przypadkach :white_heart::white_heart: dziewczyny świetnie Doradzają :sparkles::sparkles:

1 polubienie

Fajnie też na taką niepewną pogodę sprawdzają się kombinezony (ale też pajacyki) i kocyki z wełny merino - jak jest chłodniej to grzeje, a jak cieplej, to dziecko się nie spoci :slight_smile:

2 polubienia

Loteria! :smiley: taka pogoda, że trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność :grinning:
Jedyne chyba czego możemy być pewni, że takich mrozów jak aktualnie to chyba nie będzie, ale śnieg, nie wiadomo :sweat_smile:

Ja mam termin na 14.05 i na nic się nie nastawiam bo tak naprawdę niewiadomo jaka będzie pogoda. Mam w wyprawce sporo sweterków, cieplejszych spodenek i dwa kombinezony sweterkowe jak będzie zimno to zabiorę do szpitala lub mąż dowiezie . Jak będzie ciepło to bawełniany komplet i kocyk do przykrycia do fotelika . Myślę, że to będzie loteria …/

Ja mam majową córkę :blush: Urodziła się 17 maja ale ze szpitala wyszłyśmy końcem maja i na wyjście nie brałam żadnych ciepłych kombinezonów. Miałam zwykłe ubranko i to w zupełności wystarczyło, bo pamiętam że było gorąco :sun_with_face: Myślę, że jeśli wyjście ze szpitala będzie końcem kwietnia, to jakiś cienki dresowy albo lekko polarkowy kombinezonik może się jeszcze przydać :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Jeszcze dużo zależy od pogody bo teraz to już nie wiadomo jak to będzie

1 polubienie