Wypadanie włosów-jakie witaminki?

Przede mną dopiero karmienie piersią ale planuje brać suplementy te, które w ciąży. Nie mam jakoś problemów z wypadaniem włosów - jak na razie. Ten czas już minął po I trymestrze. Ale słyszałam że dobre są też wcierki z jajka. Takie "maseczki" żeby też od zewnątrz pobudzić włos. 

Co bierzecie podczas karmienia piersią na wypadające włosy? Kerabione mama, a może vitapil mama, czy jeszcze coś innego? 

Ja stosowałam normalne suplementy dla kobiet w ciąży i karmiących, a dodatkowo stosowałam olejek marki Orientana - ajurwedyjska terapia do włosów. Olejowalam włosy i wszystko robiłam metodą OMO, dzięki czemu to wypadanie nie było tak uciążliwe. Po jakimś czasie wszystko wróciło do normy, już mi włosy nie wypadają.

Ja stosowałam wciąż Pregna i oczywiście szampon z pokrzywy, dużo naturalnych soków, owoce, warzywa, zdecydowanie zdrowa dieta :)

Ja szczerze mówiąc po każdym porodzie nie brałam niczego na włosy. Wypadły, przeczekałam i odrosły :)

Dziewczyny kiedyś tu na forum polecały wcierki różne, tylko jednej chyba nie można było podczas kp stosować ale nie pamiętam bo ja takich rzeczy nie używam.

Ja po porodzie brałam Vitapil mama i faktycznie mi pomógł bo już się bałam że wyłysieje, tak mi włosy wypadały. Po całym mieszkaniu były tylko moje włosy, szczególnie w dywanie. 

Jestem z gda i powiem wam ze od tygodnia leje wiec pogoda lipa !

My się zbliżamy do 3 miesiąca I widzę  że włosy zaczynają mi wypadać. Gdzie można kupić te suplementy o których piszecie? 

Cynk przede wszystkim 

Wydaje mi się,  że na każdy włos pomoże co innego tak jak ostatnio.mi powiedziała moja fryzjerka

tak właśnie jest że około po 3 miesiącach włosy wypadają nawet garściami ja tak miałam i po córce i po synu 

Ja narazie 2 miesiące po i niejest zle wypadaja tak klasycznie jak zawsze biore witaminy dla kobiet karmiacych i 2 tygodnie temu dosyc konkretnie podcielam sobie koncowki wiec moze to tez duzo dalo po synu zaczely mi wypadac co do dnia 3 miesiące po porodzie i to garsciami

U mnie ciagle było ok , a teraz na rok małego leci pełno 

moze jest jakis niedobór witamin? 

u mnei najbardzej leciały po 3 miesiacu ;( i w sumie dużo ich wypadało ;/ raz podciełam włosy ale niewiele to pomogło moze było ich po prostu mniej na szczotce a kasy mniej w portfelu;)

u mnie też właśnie po 3 miesiącu 

Mi po ciąży włosy wypadały do tego stopnia, że co drugi dzień miałam zapchany odpływ pod prysznicem. Poprosiłam o pomoc dziewczyny z ekipy Agnieszki Niedziałek i już po 2tyg stosowania kosmetyków, które mi poleciły widziałam efekty. Po roku od urodzenia synka włosy mam w lepszym stanie niż przed ciążą. Konsultacja na ich stronie jest darmowa więc może warto spróbować bo o włosy trzeba dbać nie tylko od wewnątrz ale tez warto dobrać odpowiednią pielęgnację :)

Dodam jeszcze, że stosowałam wcierkę i dwa rodzaje szamponów i widziałam efekty większe niż po stosowaniu tych wszystkich reklamowanych suplementów :)

Może warto przetestować;) sama chyba zdecyduję się;)

Co do wypadania włosów nie wiem jakie na ten moment mogę polecić ci witaminy Ja w każdym bądź razie Jeżeli chodzi o mnie na dzień dzisiejszy przy karmieniu piersią biorę witaminer Prenatal dha i wydaje mi się że moje włosy są bardzo dobrej kondycji jak na taki moment po porodzie minęło dwa miesiące teraz leci trzeci miesiąc i naprawdę nie mogę narzekać po ciąży z synem pamiętam że 3 miesiące jak z kalendarzem w ręce dosłownie co do dnia i Zaczęły lecieć mi włosy garściami oczywiście co miało wypaść to wypadło i później już odrastały one od nowa to było nieuniknione Natomiast teraz zobaczą jak to będzie gdy wybije te trzy miesiące ale na ten moment nic takiego niepokojącego się nie zapowiada a włosy jak na mnie Mam dosyć gęste ładne nie mogę narzekać często Bywało tak że na końcach miałam po prostu takie pióra ale teraz staram się systematycznie podcinać końcówki które u mnie mają tendencję do wykruszania się bezpośrednio po porodzie właśnie uczyniłam na swoich włosach taki zabieg i jak na razie jest naprawdę okej jakieś tam włoski wiadomo wypadają po myciu przy czesaniu się ale nie jest źle dawniej moje włosy na co dzień znajdowałam na podłodze w bardzo dużych ilościach teraz jest całkiem dobrze

Ja kupiłam sobie szampon przeciw wypadaniu bo jak było ok to ostatnie dni są straszne.  Zobaczymy czy pomoże.