Wypadanie włosów

Monikalul, jest kilka wątków na podobne tematy :
https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=1&t=417

https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=12&t=321
Ja polecam kontynuować przyjmowanie witam dla kobiet w ciąży i karmiących piersią :slight_smile:

Kochane Mamy, czy zmagacie się z wypadającymi włosami po ciąży? Co stosujecie na wzmocnienie włosów w trakcie karmienia piersią? Przyjmujecie witaminy dla kobiet karmiących czy stosujecie jakieś szampony, odżywki czy może naturalne sposoby?

Monikalul na pewno witaminy pomogą jak i szampon z biotyna przeciw wypadaniu włosów. Ale po porodzie to naturalne że wypadają włosy wypadają te co w ciąży miały wypaść :slight_smile: a na przyszłość warto korzystać z lupki czy danego tematu już nie ma wtedy też szybciej można znaleźć odpowiedź na interesujące nas pytanie no i wszystko jest w jednym miejscu na forum :slight_smile:

Należy pamiętać o suplementacji takiej samej jak dla kobiet w ciąży bo najczęściej dla matek karmiących są te same. Dziecko z mlekiem wypija z nas wszystko co najlepsze a złe odżywianie czy brak suplementów tylko nam szkodzi.
Dodatkowo piłam herbatki z pokrzywy i kupialam szampon, odżywkę i maskę z loreal elseve arginine resist takie czarno fioletowe opakowanie i myje cały czas tylko nim. Stosowalam różne inne ale nie przynosiły w moim przypadku żadnego efektu.

Tak teraz zauważyłam że są podobne wątki jednak nie widziałam ich w tej kategorii i dlatego powieliłam :-/
Ja zaczęłam stosować szampon Radical włosy są mocniejsze ale jednak nadal wypadają

Monikalul wypadają bo te co miały wypaść w ciąży a nie wypadły bo hormony ciążowe je zatrzymały teraz po ciąży wypadają ale dodatkowo też warto jednak brać witaminy przy karmieniu bo braki witamin mogą też powodować że wypada więcej włosów.

Codziennie biorę witaminy, te które brałam w okresie ciąży, wiem że te włosy jak mają wypaść to wypadną. Ale może macie jakieś naturalne sposoby na wzmocnienie chociaż trochę tych cebulek?

unikać wszelkich uszkodzeń mechanicznych, czyli ograniczyć suszenie suszarką, korzystanie z prostownicy czy nadmierne i częste szczotkowanie też ograniczyć kiedy wypadają włosy i chcemy o nie zadbać dodatkowo warto nie farbowac włosów w tym czasie ani rozjaśniac wszelkie substancje koloryzujący będą nieprzyjac wtedy włosom.
Można przy karmieniu piersią stosować też olej z wiesiołka poprawia stan włosów oprócz tego specjalne szampony odżywki i balsamy do włosów. No i dieta i witaminy trzeba brać witamibki oraz prowadzić dietę taka by dostarczać witaminy wraz z posiłkami.

Jak myjesz włosy warto dodać do szamponu trochę sody oczyszczonej. Wtedy skóra głowy ci się oczyści i odżywki lepiej się wchłoną. I włosy będą w lepszej kondycji

Ja myję włosy szamponem potem odżywka. Raz na jakiś czas maska. Nie używam suszarki, lokówki, prostownicy i innych urządzeń. Pije herbatę z pokrzywy i nie widzę żeby więcej włosów mi wypadało

Mnie okazała się bardzo pomocna maska do włosów firmy garnier fructis z papają. Widzę że pomaga :slight_smile:

Ja czekam aż po prostu naturalnie włosy przestaną wypadać. Denerwuje mnie tylko to że codziennie po kilka razy powinnam odkurzać te włosy. Na szczęście po porodzie je ścięłam, więc przynajmniej nie zatykają odpływu w wannie.

Nie zauważyłam żeby w czasie ciąży włosy znacząco bardziej mi wypadały. W ciąży natomiast ściemniały i zrobiły się bardziej gęste.

Ja słyszałam że to ci w ciąży nie wypadnie to po ciąży napewno wypadnie

Megg bo hormony tak działają że włosy nie wypadają i dlatego gestsze się robią dopiero po ciąży zwykle zaczynają wypada około 3 miesiąca po porodzie choć zdarzają się przypadki choć jest ich mało że w ciąży też wypadają włosy ale to już coś hormony inaczej działają po prostu

Tak już z hormonami jest że robią nam przykusybw postaci wypadających włosów

U mnie było tak, że w ciąży miałam mocne, gęste włosy jak nigdy, kilka miesięcy po porodzie zaczęły natomiast masowo wypadać. Dopiero rok po porodzie włosy w końcu się zabrały i dobrze wyglądają.

Qazz zwykle tak się właśnie dzieje w ciąży hormony zatrzymują wlosy które powinny wypaść normalnie a po ciąży około 3 miesiąca zaczynają wypada te włosy co miały wypaść ale ciąża je zatrzymała na głowie.

Choć nie zawsze tak jest czasem jest tak że i w ciąży wypadają i po ciąży

Ja się cieszę, że włosy w końcu się zebrały. Muszę sobie jeszcze jakieś witaminy kupić na ich wzmocnienie. Tym bardziej, że zbliża się zima i pod czapką później są osłabione.