Wypadanie włosów

Aneczka też nie każdy może używać ja używając swędziala mnie głowa zrobiły się takie zgrubienia jak się okazało mam uczulenie i mogłam przypuszczać bo mam na trawy drzewa pyłki i inne roślinne rzeczy więc mogłam się domyślić ze i to uczyli no ale cóż. 

A co do wypadania te które cebulki już obumarły całkiem to wypadną ale inne można uratować o ile działa jeszcze połączenie że tak ujme w miarę jeszcze na włosy też dobrze działa olej z wiesiołka łyka się w kapsułce bądź pije choć nie polecam i ładne włosy mocne sie robią choć wiadomo trzeba spróbować bo nie na wszystkich działa no i biotyna dobra też jest czasem brak witamin i wypadają warto przy karmieniu łykać witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących. 

Aiisa jak ktoś ma uczulenie to wiadomo że nie może używać 

Kupiłam ostatnio w aptece szampon biotebal był w komplecie z odżywką. Spróbuję może akurat okaże się strzałem w 10 :) 

Patka liczmy na opinie :) czy okazało się że to strzał w 10 

Ja jak byłam u ciąży to bralam witaminy vitaminer prenatal Dha (fioletowe opakowanie) teraz jako karmiąca piersią biorę te same tylko bez dha( różowe opakowanie) i włosy rosną super..po ciąży jak i po rozjaśnianiu włosów miałam kiepskie a teraz rosną i mało mi wypadają a jak miałam z miesiąc przerwie po roku karmienia to znów lekko wypadały więc nadal biorę te witaminy karnie już 17mc i będę je jadła aż mi przestanę karmić..w jednej aptece place jedynie 17zl za 60tab..także cena niska jak ma 2mc.

Ewcia cena jest bardzo korzystna ja biorę pregne to płacę ok 36 zł za 30 tabletek 

Mam wrażenie, że na każdego działa coś innego. Zrezygnowałam jakiś czas temu z farbowania, włosy podcinam regularnie i jest trochę lepiej z ich kondycją. Staram się oczywiście jak najmniej suszyć suszarką, ale aktualnie nie biorę żadnych witamin specjalnie dedykowanych. Po porodzie mam sprawdzony Vitapil mama, więc na pewno do niego wrócę. 

Aktualnie testuję szampon z łopianem. Myłam na razie nim włosy 3 razy, więc ciężko powiedzieć o efektach. 

Patka wiem jakie bo ja przy pierwszym synku brałam pregne ale koleżanka doradziła mi te vitaminer i już potem brałam ten vitaminer i przy drugim synku też...firma firma się różni �

Na każdego działa co innego ake jak juz bierzemy coś dodatkowego to najważniejsza jest systematyczność bo bez tego to nic nie da stosowanie raz na jakiś czas 

Nie jestem pewna czy to cos dziala. Ja kiedys bralam, a efektu bylo brak. 

Justyna bo nie zawsze wina jest brak witamin niekiedy przyczyną leży gdzieś indziej choćby nawet zdrowotna np przy problemach z tarczyca też mogą wypadac włosy to samo jak ma się anemię 

Naturalne jest, że włosy wypadaja kiedy spada wartośc hormonów po ciąży. Pamiętam, że miałam taki krzys około 3 miesiąca po porodzie. Włosy leciały strasznie, były wszędzie na dziecku, w łóżku, w łóżeczku. Byłam przerażona. Około 5-6 miesiąca zaczęły odrastać i teraz niektóre mam takie krótkie. Problem samoistnie minął. Ale stosuję również szampon z Dermedic na wzmocnienie włosów i bardzo dobrze działa.

Mama minki tak to naturalne E wypadają te włosy co miały wypaść w ciąży ale były zatrzymane przez hormony. Ale jak taki stan rzeczy się utrzymuje długo to można myśleć o badaniach bo może być to anemia niedobory niektórych witamin itd 

U mnie ok. 3 miesiąca kp zaczęły włosy lecieć teraz już jest po problemie włosy przestały wypadac i są w lepszej formie 

Patka bo wlsneie w tej okolicy hormony się stabilizują i właśnie wtedy najczęściej wypadają włosy a później już przestają jeśli jest to fizjologiczne u mnie to trwało dłużej i w sumie dalej lecą mi włosy :( 

paatka202 trochę zazdroszczę. Bo ja jestem już 5 miesięcy po porodzie i dalej włosy garściami wypadają i są dosłownie wszędzie. Żadne specyfiki, jak dotąd nie pomagają. Wiem, że włosy muszą wypaść i to trochę czasu trwa, ale mogłoby się już skończyć, bo mega uciążliwe to jest.

To jest na prawdę dużo lepiej. Jak zaczynały mi lecieć to były wszędzie. Jak suszyłam to cała podłoga w łazience była pościelona włosami teraz leży dwa czy trzy włosy. Od jakiegoś czasu używam biotebalu szamponu i odżywki włosy wyglądaj lepiej i wydaje mi się ze są w lepszej kondycji

U mnie teraz pojawił się ten problem. Z natury mam mało włosów i boję się trochę. Zobaczymy co będzie dalej 

Biorę witaminy i zobaczymy ile to będzie trwać 

Mam ostatnio ten sam problem. Włosy lecą mi garściami. Mam nadzieję że to chwilowe, ale mimo to kupię szampon z wyciągiem z pokrzywy. Witamin chyba nie za bardzo mogę brać bo karmię piersią.