Wyprawka w domu babci

Jako że ja jestem na macierzyńskim, a moja mama na emeryturze jestem u niej częstym gościem :sunglasses:
Pytanie do Was mam takie: czy macie do polecenia jakieś fajne kompaktowe krzesełko do karmienia, coś a’la przenośne/turystyczne? Nie chcę mamie zagracać domu standardowym dużym krzesełkiem, a mój syn nie umie jeść siedząc na kolanach, musi w krzesełku i już :sweat_smile:
Druga kwestia - myślę nad zakupem składanego materaca albo takiego małego fotelika z wyciąganym materacykiem. Wcześniej miałam u mamy dostawkę ale synek już dawno z niej wyrósł, na drzemkę na łóżku nie położę bo już raczkuje i po prostu by zleciał nawet jakbym go obłożyła poduszkami. Kupowałyście w ostatnim czasie coś w tym stylu?
No i poza tym jakie są wasze must have u mamy/teściowej żeby za każdym razem nie jechać jak cygan z trzema torbami? :grinning:

1 polubienie

Co do krzesełka ja miałam takie. Widzę że ich już nie ma ale może coś podobnego. Ogólnie właśnie muszę to sprzedać bo nam już nie potrzebne. Ono składa się praktycznie na płasko i nie zajmuje dużo miejsca. Co do tego fotelika z materacem to nie wiem czy dziecko będzie tam spać. Mamy ten fotel i to bardziej tak ooo do siedzenia albo zabawy. Myślę że zwykły materac na podłogę dał by radę. Z rzeczy must have u babci to wiadomo że pampersy, chusteczki, miseczka, kubeczek,

Kocyk ,.pampersy, zestaw do rd, chustki nawilżające, ubranka po domu :slight_smile:

To co Karcia wrzucila to super jest :slight_smile:

Albo poprostu z Ikea tylko podnóżek musisz doczepić :slight_smile:
My mamy taki fotelik z rozsuwanym materacykiem ale służy do zabawy poprostu :slight_smile:

Ja będę teraz czasem wozić synka do rodziców, bo będą się nim opiekować jak wrócę do pracy i u mamy mam krzesełko do karmienia z Ikea, wprawdzie jego się nie nie składa tak prosto ale
zajmuje stosunków mało miejsca. U teściowej mam pozyskany na grupie oddam za darmo na fb chicco Polly, jest duże ale znowu da się go złożyć.

Co do łóżeczka to polecam (sama będę kupować do may) łóżeczko turystyczne. Łatwo się składa i rozkłada.

Ja u teściowej też mam komplet do RD taki sam mam w domu czyli kubeczek, śliniaczek, łyżeczki i talerzyki.

Fajne to twoje krzesełko. Czysto teoretycznie za ile byś chciała sprzedać? :sweat_smile: na olx jest przesyłeczka za złotówkę akurat, może zrobimy deal :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

@Mamusia22 Napisałam ci wiadomości prywatną

1 polubienie

Na Ig jakisz czas temu widziałam reakcje couple away gdzie polecali to składane turystyczne krzesełko

Co do samego materaca to nie polecam - jeśli będzie na płaskiej powierzchni to bardo szybko się odkształci, nie będzie miał przewiewu itp my na wyjazdy do rodziny zabieramy łóżeczko turystyczne kinderkraft joy 2 (mamy z tą częścią dla noworodka). Korzystamy z tego łóżeczka też na codzień jak synek ma drzemki w ciągu dnia (śpi na parterze w dzień a w nocy z nami w sypialni w swoim łóżeczku)

1 polubienie

My mamy u teściów łóżeczko turystyczne i na drzemki super się sprawdzało

My u dziadków mamy oprócz ubranek , pampersów zapasowego mleka czy zabawek , łóżeczko turystyczne, kojec i to był strzał w dziesiątkę :heart: bo ma swoją bezpieczną przestrzeń do zabawy, ale też zastanawiamy się nad krzesełkiem do karmienia jakie wybrać bo w domu mamy składane :sweat_smile::smiling_face:

1 polubienie

Jedna z popularniejszych par influencerów, którzy właśnie mają swój kontent podróżniczy pokazali jak karmią swojego synka podczas podróży i bardzo mi się to spodobało

Nie wiem nie próbowałam, ale może komuś się przyda

A tak to też korzystam z łóżeczka turystycznego i z polecenia fizjomummy z Rucken mam materac właśnie turystyczny

1 polubienie

Tak te krzesełka wyglądają fajnie, już któraś mama wrzuciła je wyżej jako propozycje :upside_down_face:

1 polubienie

A masz łóżeczko turystyczne? Fajna sprawa rozłożysz i po złożeniu nawet pod łóżko możesz wsunąć . My zawsze zbieramy ze sobą w podróży.

No właśnie chyba rozważę łóżeczko turystyczne zamiast tego materaca bo widzę że większość dziewczyn raczej łóżeczka poleca

Ja właśnie poluje na łóżeczko turystyczne i chcę wywieź do mamy mojej. U teściowej mam normalne drewniane łóżeczko.

Zanim mieliśmy łóżko w domu to przez chwilę spaliśmy na materacu i to było strasznie niewygodne, materac szybko się odkształcił bo nie miał wentylacji itd jednak stelaż przy materacu to konieczność. A przy łóżeczku turystycznym warto dokupić materac bo te co są w łóżeczkach turystycznych są bardzo niewygodne

1 polubienie

To my w domu nie mamy w ogóle łóżeczka zwykłego mamy dwa turystyczne. Jedno na piętrze gdzie śpimy drugie właśnie w salonie.

@SylwiaMK dokładnie tak jak mówisz nawet do łóżeczka turystycznego materac jest must have są specjalne materace turystyczne są połowę i grubości standardowego Ale super się zwijają.

Te składane turystyczne są chyba niezbyt wygodne. Moim zdaniem warto kupić już taki grubszy i porządniejszy bo dziecko parę lat w nim będzie spało

Składanego krzesełka nie polecę, bo jedyne jakiego używaliśmy to antilop z Ikei a on niestety zajmuje trochę miejsca. Natomiast też dołączam się do głosów, że zamiast samego składanego materaca warto kupić łóżeczko turystyczne. Składany materacyk też się przyda do takiego łóżeczka, bo zajmuje mniej miejsca. Co do rzeczy, które warto mieć u mamy, to na pewno talerzyki, sztućce, jakieś słoiczki, ubranka na zmianę, kilka zabawek.

1 polubienie

Krzesełka też nie polecę.

m

My mamy taki składany materac, ale nie wiem jak dla dziecka. A może po prostu kupić jakiś materac i chować za szafą?

Jak jesteś KP to na pewno mniej rzeczy potrzebujesz. Ja zabieram zawsze podgrzewacz, 2 butelki, plyn do mycia naczyń, ciuszki na zmianę, pampersy, podkłady do przewijania, krem. Na pewno gdybym była częstym gościem u mamy to miałabym taki zestaw u niej żeby nie zabierać ciągle ze sobą