Taki krostki
Jakiś czas temu synkowi zaczęły wychodzić takie krostki, ale z każdym dniem jest ich o wiele więcej. Ma na twarzy szyi karku i główce. Co to ? co robić ?
Czy to może być skaza białkowa ?
Też w pierwszej chwili Przyszło mi do głowy skaza białkowa może to podkówki najlepiej będzie jak uda ci się z synkiem do pediatry i skonsultujsz że z nim pewno rozwieje twoje wątpliwości A ty masz wrażenie że maluszka to swędzi boli czy raczej nie?
Myślę że go to nie boli. Na początku też myślałam że to potówki tylko że jest tego coraz więcej i nie wygląda to ładnie
W takim razie Najlepiej będzie jak skonsultujesz to z lekarzem spróbuj umówić maluszka jak najszybciej akurat rozpoczyna się tydzień więc warto to załatwić bo zanim cię zarejestrują przyjmą chociaż z takim maleństwem powinni to zrobić od razu ale wiadomo że różnie to bywa Niby mówisz że chyba go to nie boli ale nigdy nic nie wiadomo dziś nie boli a skoro tego jest coraz więcej to może się okazać że z dnia na dzień będzie zaogniać się coraz bardziej Może zacznie boleć swędzieć szkoda żeby dziecko się męczyło dni przelecą zastanie was weekend po co niepotrzebne nerwy z takim maleństwem a w szczególności właśnie z takim maleństwem dobrze działać szybko
Możliwe, że to uczulenie na bmk, może na proszek, lub coś innego co jesz, ale warto skonsultować z lekarzem
U was czegoś takiego nie było ?
Proponuje szybka wizyte u pediatry.
Dosyc duza jest to wysypka moze byc alergia moze cos ostatnio zjadlas ?
Lepiej jak lekarz oceni bo moze to cos innego.
Mi to wygląda po prostu na trądzik niemowlęcy akurat może on wystąpić od 5 tygodni po porodzie zazywyczaj (czasem od urodzenia) dzidziusiowi nie służą hormony od Ciebie
Może być skaza białkowa albo jakaś alergia ja bym zalecała jednak wizytę u pediatry bo z tymi alergiami jest roznie może być tak że jest to silna alergia i sama z siebie nie przejdzie chodz i tak w młodym wieku ciężko jest stwierdzić alergię
Taka wysypka moze wskazywac rozna przyczyne jednak uwazam ze jest jej troche duzo nie jest to w jednym miejscu jesli alergia moze byc zalecenie odstawienia mm lub jesli karmisz poersia dieta restrykcyjna, jesli to tradzik to tez lekarz moze cos zalecic na skore maluszka.
Ja bym sie udala do lekarza albo chociaz skontaktowala sie z polozna
Przyczyn może być kilka: mogą to być potówki - teraz jest bardzo ciepło na zew. Może to być uczulenie na coś. Spróbuj zmienić swoją dietę jeśli karmisz naturalnie lub dietę maluszka (inne mm?) można tez kąpać w nadmanganianie potasu -działa on jako środek dezynfekujący, dlatego znakomicie odkaża skórę i przyspiesza gojenie. Jeśli zamiast być lepiej jest gorzej kontrolna wizyta u specjalisty pewnie będzie dobrym wyjściem ;)
może potówki ale warto iść do lekarza
Daj znać jak będziecie po wizycie co się okazało
Ja bym skonsultowała się z lekarzem, wygląda to bardziej na trądzik, ale lekarz oceni to najlepiej. Daj znać jak będziecie po wizycie.
Powiem szczerze ze tez jestem ciekawa jak oceni to lekarz.
nie byłam u lekarza, byłą u nas położna i smarujemy je kremami i jest chyba lepiej
Nam położna mówiła że takie krostki możemy smarować bepanthenem, ale małej narazie same znikły. Położna mówiła że jest też jakiś trądzik niemowlęcy i że może on powracać co jakiś czas żeby się nie martwić.
Mi się wydaje,że córka tak miała i to był trądzik niemowlęcy. Jej to przeszło samo po jakimś czasie. Ja jakoś specjalnie nie smarowalam