Rowerek biegowy, trampolina, samochód na akumulator,LEGO,basen z piłeczkami.
Pytanie do mam, które mają już ten etap za sobą. Co polecacie dla 3latki? Zbliża się dzień dziecka i urodziny też niedługo.
Teraz jest w domu faza puzzli. Co było hitem u waszych dzieci w tym wieku
U mnie chłopak więc uwielbiał i nadal uwielbia bawić się wszelakimi pojazdami ;)
Skoro puzzle lubi to może jakaś gra zręcznościowa u nas dobrze sprawdziła się "nie pękaj prosiaczku". Zależy też co córka lubi może też spodobałaby jej się jakaś lalka Barbie są przeróżne albo jak nie ma a zabawka ma być z górnej półki to jakiś duży drewniany domek dla lalek bądź kuchnia
Może tablica dwustronna z magnesami a z drugiej strony do pisania, rysowania kredą, wózek dla lalek i lala, kuchnia
Laleczka, wózek, domek dla lalek, kuchnia, instrumenty muzyczne, zestaw lekarza, książeczki, hulajnoga, rowerek biegowy. Wszystko zależy co dziecko lubi. Mój synek jest jeszcze malutki, ale patrząc na bratanicę w wieku 3 lat - uwielbiała wyżej wymienione zabawki.
Dzięki, może ktoś jeszcze coś podsunie :)
Barbie jeszcze nie, mam nawet schowane w szafie ale na razie ja nie interesują. Miała jedna plastikowa lalke to powyrywała ręce i nogi i tyle zabawy. Miała fazę bobasów, więc posiadamy dwa wózki dla lalek, kolyskę i 5 bobasow i teraz nie ma się jak ruszyć, faza przęsła ale nie pozwoli schować ani przełożyć.
Hulajnogorowerek dostała na drugie urodziny ale jest mało zainteresowana, raz w tygodniu przejedzie przez mieszkanie.
Ma około 100 książeczek i wszystkie potrafi wyrecytować na pamięć :) każda książka jest u nas dobrym prezentem (byle miała dużo treści) więc pewnie to też się gdzieś na liście pojawi
Warto pomyśleć także o takim prezencie typu wyjście do zoo,do parku rozrywki jeżeli macie możliwość.Już nie długo raczej wszystko pootwierają więc może to będzie dobre rozwiązanie.
Moniczka pomysł fajny ale ja jednak w dobie koronawirusa nie zdecydowałabym się na taki wypad z dzieckiem.
Na 2 latka córka dostała kuchnie na 3latka chyba toaletkę z zestawem, fajne zabawy może głowa do czesania, zestaw fryzjerski, może lekarz.
A może gra w klasy elektroniczna mata? Ostatnio widziałam na necie i mnie bardzo zaciekawiła. Chyba kupię mojej chrzesnicy ;)
Wyjście do zoo byłoby wymarzone, chętnie kupiłabym karnet na cały rok ale w obecnej sytuacji obawiam się, że w tym roku w ogóle nie pójdziemy do zoo :(
A dziewczyny, przy okazji spytam o książki. Córka ma około 100 książeczek i wszystkie umie wyrecytować na pamięć. Teraz na tapecie są gangi słodziaków, po kilka razy dziennie, już każdy ma dość czytania w kółko. Nawet w nocy potrafi się obudzić z płaczem "czytaj gang". Mamy trzy części, brakuje nam pierwszej. Macie pomysł jak zdobyć? Na allegro są aukcje po 50 zł za sztukę a to uważam za rozbój w biały dzień.
Aridka na olx poszukaj albo dodaj na FB ogłoszenie że poszukujesz może ktoś się zgłosi
GUGUS.A my mamyate do jogi i 10min zabawy rzucona w kat niestety. Także ta nie sprawdziła się u nas ale w klasy nie slyszlaam
PattMaz no wlasnie ostatnio mi sie wyswietlila reklama i z ciekawosci weszlam zobaczyc. Powiem, ze bardzo mi sie spodobala. Ale moja siostrzenica to szogun maly i uwielbia skakac, na trampolinie moglaby caly dzien byc. Wiec mysle , ze dla niej by byla idealna np w deszczowe dni :)
Gugus też widziałam taka mata zeby grac w klasy i zastanawiałam się nad kupnem, może jeszcze się zdecyduje. U nas córka dostawała toaletka, kuchnie, petschopy i domki, trole i domki, rowerek, motor na akumulator, entchantimals, lekarz, zestaw sprzatajacy, pralka z zalążkiem i deska, różne lalki: dora z pieskiem, baby alive, sunny pogodna, baby born, bellis, baby cray, dwustronną tablicą, plecaczek bajkowy, teraz dostanie domek dla lalek drewniany
U nas nadal królują puzzle, ale również ciastolina :) Ponadto wszelkie artystyczne gadżety, przybory- farby, kredki, wyklejanki.
z ciastoliną to jest fajna zabawa;) zestawy playdoh mają tyle foremek , różnych zestawów od dentysty foremki do ala ciasteczek po torciki czy koparki;) ze jest w czym wybierać;) a jak już zabarknie pomysłu co mozna zrobic to ta masa świetnie sie sprawdza na włanse lepienie tego co podpowie mała główka dziecka;) mogę dodać ze po wyschnieciu masa sie robi twarda;) takim sposobem robiliśmy dekoracje do doniczek do szkoły;)
U nas też ciastolina króluje niestety córka szybko psuje bo miesza kolory na potęgę
u nas ciastolina już dawno wyparowała starsza córka ma inne zainteresowania zostały tylko foremki ;) i zestawy ;) wiec młodziutka skorzysta;) ale moja uwaga do was jeśli macie takie ciastoliny warto je wyrabiać na bieżąco pozostawione na dłuższy czas w pojemniku zamknięte a wcześniej używane psują sie niestety ;(