Cześć Mamusie
Co polecacie dla 6 latka który już ma wszystkie zabawki świata? Chciałabym mu kupić jakąś książkę, która będzie mu czytać mama. Coś do nauki pisania lub rozwijania pasji ? Jest fanem kosmosu, dinozaurów, kotów.
Cześć Mamusie
Co polecacie dla 6 latka który już ma wszystkie zabawki świata? Chciałabym mu kupić jakąś książkę, która będzie mu czytać mama. Coś do nauki pisania lub rozwijania pasji ? Jest fanem kosmosu, dinozaurów, kotów.
O chętnie tez poczytam . Mój prawie 5latek uwielbia budować z klocków magnetycznych . Książki to u nas albik się sprawdza :). i kiedyś dostał taka personalizowana i tez bardzo lubi gdy mu czytam .
Może projektor do rysowania lub podświetlana tablica do odrysowywania, teleskop też może mu przypaść do gustu, z lego technik są dinozaury do poskładania.
A może gdzieś w waszej okolicy jest obserwatorium astronomiczne. Poszukaj w internecie może byś go tam zabrała albo kupić mu bilety poszedł by z mamą, tatą. Na pewno by się ucieszył gdyby mógł kosmos na żywo zobaczyć. Albo skoro ma wszystkie zabawki świata to kup mu pościel w kosmos świecąca w ciemności
Albo terrarium dla dinozaura. Tam jakoś sieje się nasiona i to wszystko rośnie. Fajne to
Z książek o dinozaurach może gryzak księga dinozaurów ? Moje dzieci bardzo lubią te książki. Jeśli nie znasz to Zerknij w internet i poczytaj o książce , naprawdę wciąga dzieci i zachęca do czytania.
Ooo i jeszcze pomyślałam o książce dla fana kosmosu.
- W kosmosie. Nocna misja z teleskopem w ręku
Taka interaktywna książka. Wydaje mi się , że zaciekawi chłopca
Tutaj opis z internetu :
To przewodnik dla bystrych i śmiałych odkrywców, którzy nie boją się wyruszyć na nocną misję z teleskopem w ręku i poznawać świat poza Ziemią! Wystarczy wypchnąć znajdujący się w książce kartonowy „teleskop” i wsunąć między arkusz folii a stronę poniżej, by oglądać z bliska niesamowity kosmos. Zaciemnione strony w tej książce skrywają planety, księżyce, gwiazdozbiory, rakiety, stacje kosmiczne, a nawet inne galaktyki… Przesuń teleskop, by rzucić światło na kolejny fragment nocnego nieba i odszukać obiekty z listy odkrywcy. Czy udało się wypatrzyć wszystkie? Można to sprawdzić z obrazkiem na końcu książki. Zabawa jest wciągająca i niesamowita! Ale to nie wszystko! Warto przeczytać tę książkę kartka po kartce, aby dowiedzieć się jeszcze więcej o wszechświecie i odkryciach astronomicznych. To kolejna misja dla bystrych badaczy kosmosu!
O projektor może być genialny
może coś z nauką języka angielskiego?
Może zestaw origami, albo jakieś puzzle.
Albo jakiś atlas dinozaurów dla dzieci.
Lego dinozaury dostosowane do wieku?
Paula Lego dinozaury to w sumie świetny pomysł. Gwarantują kreatywną zabawę. Fajnie bo układać może dziecko z rodzicem a to też dobry sposób na spędzenie czasu.
I chyba są jakieś zestawy z dinozaurami.
MojeM widziałam jak jakaś mama na IG pokazywała tę książkę i wyglądała bardzo ciekawie i interesująco:p
Właśnie gdzieś mi się rzuciły w oczy Lego dinozaury tylko nie zwracałam uwagi bo nie byłam zainteresowana jak z wiekiem. Ale lego ma taki duży wybór że na pewno dla 6 latków coś mają.
U nas zestawy Lego Duplo mega się sprawdzają. Zawsze jest zabawa na dłużej
Pamiętam jak swojemu ale wtedy 5 letniemu chrześniakowi kupiłam puzzle w rozmiarze maxi do samodzielnej nauki liczenia. Genialne były
Puzzle schodki o życiu zwierząt na każdym szczeblu były inne zwierzątka ,np na samym szczycie 1 ptak, dużo niżej 5 jeży, na samym dole 9 dżdżownic ;)
ja swoim na temu kupiłam takie do wkładania kart z obrazkami i mówi po angielsku co jest na obrazku
MamaEm moje dzieci bardzo lubią książki tego typu. Raczej zawsze zaciekawią maluchy , starsze dzieci no i rodziców też ;)
Dla 6 latka książki album to super sprawa , sam dorosły się zaciekawi ![]()
Trzeba trafić w coś co dziecko faktycznie lubi. Moja córka uwielbia figurki z Schleich, dostała teraz stadninę koni z tej firmy i potrafi na 2 h zniknąć w pokoju
lubi też bawić się zabawkami z Sylvanian Families.
Poza tym lubi albika, obecnie świat zwierząt i atlas świata na topie.
Dużo też kreatywnych prac - wycinane, klejenie, origami, rysowanie, malowanie.
Pisanie literek też uwielbia.
No i oczywiście gramy razem w gry planszowe i karciane- obecnie wirus, Jaś i Małgosia z Granny, Maga Jaja, Wsiąść do pociągu pierwsza podróż, Double, Carcassonne junior, Monopoly junior, Potwory do szafy, BoomBoom.
A najbardziej kocha książki i może sama godzinami je przeglądać, więc zakupiliśmy już kilka lat temu subskrypcje z DeAgostini na Audiobajki Disneya. Poza tym czytamy codziennie wspólnie jakieś książki i uczymy się pomalutku czytania sylabowego bo córka to lubi.
Czasami też lubi puzzle poukładać czy LEGO
Do sali zabaw też lubimy się wybrać raz na jakiś czas ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.