Zapalenie spojówek u dzieci

Zapalenie spojówek to podrażnienie oka, które nie powinno być lekceważone, ponieważ może ono przyczynić się do powstawania niedrożności kanalików łzowych, przez co oko jest podatne na zapalenia i infekcje. Dodatkowo po chorobie mogą wystąpić następujące powikłania: przewlekłe zapalenie spojówek, uszkodzenia oka wywołane zapaleniami a nawet utrata wzroku.

ja kiedys mialam zapalenie spojowek ale alergiczne moja mala jak na razie nie ma rzadnego problemu z oczami i zapalenia tez rzadnego nie miala

a mojej małej ostatnio zaczęły ropieć oczka

Mój mąż bardzo często boryka się z tym problemem na tle alergicznym.

bardzo dobry artykół moja młodsza córka tez ma problemy z oczkiem bardzo czesto jej ropieje

Moja córka ciepri często z powodu zapalenia spojówek. Wsyztsko przez to, ze ma zatkane kanaliki mimo zabiegu jak była malutka. Przez to że ma zatkane kanaliki oczy się kiepsko oczyszczają często łzawią.Wystarczy dotknąć brudną rączka i od razu jest jakaś infekcja.

Moją córke na szczeście i ta dolegliwość omija jak do tej pory.

moja córcia miała niestety zapalenie spojówek a to wszystko przez alergię na pyłki, ale na szczęście pomogła przepisana maść i mała dość szybko doszła do siebie

Wszystkie moje dzieciaki przechodziły bakteryjne zapalenie spojówek. Córka kiedyś obudziła się z płaczem bo ropa skleiła rzęsy i nie mogła otworzyć oczu

przemywać oczki częściej na pewno to pomoże

częste przmywania pomaga bo oczka sie tak szybko niesklejają

moj maly mial kiedys zapalenie spojowe to jak rano wstawal to niemogl otworzyc oczy bardzo pomagalo mu przemywanie oczy gorzka herbata

moja mala ma mocno czerwone bialaka co to moze byc?

nie mam pojęcia moze jakie zapalenie

okład z herbaty,ale nie wiem czy u małych dzieci wskazany-napewno trzeba iść do lekarza

Zdecydowanie najlepiej iść do lekarza jeśli nie wiadomo skąd taka sytuacja, przy maluchach lepiej nie kombinować samodzielnie.

dokładnie można tylko pogorszyć a nie polepszyć

to dziwne bo raz troche jej przechodzi i za kilka dni znowu ma zaczerwienione

a może sama sobie zaciera rączkami?

lekarz wie najlepiej, samemu mozna czesto zaszkodzic gdyz kazde dziecko reaguje inaczej, jednemu pomoze a drugiemu zaszkodzi