Zasady karmienia butelką latem

Upalne letnie dni to dla wielu maleństw okres zmniejszonego apetytu. Niestety, często nie jest on powodowany jedynie wysoką temperaturą: w lecie łatwiej o ból brzuszka związany z infekcjami układu pokarmowego. Dlatego podpowiadamy, jak karmić malca butelką w lato, aby był najedzony, zdrowy i szczęśliwy.

ja dopajam koperkiem, ale niezbyt często… raz na 2-3 dni. Rumianku córeczka nie lubi…

My dajemy też koperek. Jest dobry na brzuszek

Troche zachodu z tym jest

Wszystkie te zasady znamy i stosujemy. Moj mały ma dwa latka i nie ma mowy o niekapku jeśli chodzi o mleko. Mleko z butli i koniec. Nie wyobrażam sobie nie myć butelki. I jak robiłam mm to zawsze dawałam synkowi od razu po zrobieniu. Nigdy nie trzymałam dłużej mm niż kilka minut

ważne jest odpowiednie przechowywanie mieszanki

w upały dopajam córkę wodą lub koperkiem i u nas nie ma problemów z karmieniem butelką

trzeba wyparzać butelki… bratowa tego nie robiła i mała miała plesniawki

trzeba dbać o higienę bo zarazki szybko się namnażają

Jaw butelce daje tylko herbatki, ale myślę, że zaczne je wyparzac

Zawsze trzeba pamietać o odpowiednim przechowywaniu mieszanki

lepiej używać świeżej mieszanki

higiena kubeczków czy butelek jest bardzo ważna cały sezon nie ważne czy to zima czy lato ale jednak bardziej trzeba zwracać na czystość mycie wyparzanie i tak dalej latem ze wzgledu na upalne dni i gromadzenie sie drobnoustroj

w lecie trzeba szczególnie dbac

sterylizator jest tutaj niezbędny

najlepiej nie trzymac gotowego mleka, lepiej juz zrobic nowe

Nie można nawet zbyt długo trzymać gotowego mleka w butelce…

magiczny pazur - lepiej robic bezposrednio przed tym jak dziecko ma pic

mlodamamaopowiada wiem :wink: nie jestem głupia ;p

Z tym gotowaniem wody to przesada chyba… ja robiąc mleko synkowi nigdy nie gotowałam tylko podgrzewałam wodę