Hej! Pytanie do mam, które miały dostawkę. Kiedy przekładałyście dzieci do dużego łóżeczka? Mały ma 6 miesięcy, wchodzi już w pozycję czworaczą. Ze względów bezpieczeństwa gondolę już wymieniliśmy na spacerówkę a teraz zastanawiam się nad łóżeczkiem. Jednak dostawka to duża wygoda moim zdaniem więc odwlekam to trochę🫢
Mój syn będzie mieć 5miesiecy i mamy juz kupione łóżeczko czekamy aż przyjdzie. Syn jest dość duży ruchliwy dlatego do bezpieczeństwa będziemy zmieniać dostawkę już na łóżeczko Może zastawów się nad kupnem łóżeczka który ma odkręcany cały bok i będziesz mogła dostawić do waszego łóżka widziałam ostatnio takie na sklepie Ikea
Nie miałam w ogóle dostawki więc nie pomogę. Kupiłam od razu łóżeczko właśnie że względu na to że dostawką służy krótki czas
Dostawkę zmieniliśmy na łóżko jak córeczka miała 6 miesięcy, była już spora w niej i zaczęły się obroty. Łóżeczko było stabilniejsze
U nas przy 7 miesiącu przeszliśmy na łóżeczko, bo zaczęła siadać i bałam się, że wypadnie. Też było mi wygodnie z dostawką, ale bezpieczeństwo wygrało
Ja nie miałam dostawki, od początku mały spał w swoim łóżeczku. Ale wiem, że dostawka to ogromna wygoda, zwłaszcza na początku, kiedy maluszek potrzebuje bliskości w nocy.
Jak juz zacznie wstawać zmien od razu , ja czekałam do ostatniej chwili i corka stala i skalała juz w dostawce , a raz bylo tak ze sie wychyliła i spadła mi na gresy , płakała okropnie ;( pojechaliśmy z nia na sor bo sie bałam o nia ;(
Córka miała 5 miesięcy jak zmieniłam dostaje na łóżeczko. Ten sam powód, względy bezpieczeństwa. Dla mnie to ważniejsze niż wygoda. Córka już się łapała poręczy, próbowała sięgać, no i właśnie już pozycja czworacza, więc łóżeczko zamówiliśmy od razu, jak tylko zobaczyliśmy, że udaje jej się wstawać na kolanka
Trochę zależy jaką dostawke masz, czy można regulować wysokość materaca względem ścianki, czy dostawka łączy się z łóżkiem rodziców itd. Teoretycznie problem zaczyna się w momencie gdy dziecko usiądzie i gdy będzie próbować stawać bo to oznacza że może się wychylić i wypaść.
Dokładnie , wszystko zależy od dostawki i jej mocowania. Gdy dziecko zaczyna siadać i wstawać, ryzyko wypadnięcia rośnie, więc wtedy trzeba być szczególnie czujnym.
Myśmy mieli i w sumie mamy nadal łóżeczko 7w1 drewniane. Najpierw dostawką. Ale nie robiliśmy opcji kwadratowej tylko id razu jak łóżeczko. Super sprawa mega polecam. W zestawie mamy materac. Łóżeczko rośnie z dzieckiem aż do 10rz.
Materac w zestawie to też mega wygoda, nie trzeba się dodatkowo martwić
Łóżeczko 7w1 to naprawdę fajne rozwiązanie na lata, że nie trzeba co chwilę zmieniać.
Nie miałam dostawki , także kompletnie nie mam pojęcia
Te łóżeczka są naprawdę fajne ale to duży wydatek. Jak ktoś robi wyprawkę od zera to koszt wszystkiego wychodzi naprawdę spory
Dobrze jak coś uda się odkupić albo dostać po kimś
To prawda ja staram się szukać czegoś lokalnie lub np. olx . Często można sporo zaoszczędzić
Jestem ciekawa tylko czy te łóżeczko faktycznie wytrzyma te 10 lat? Jednak meble produkowane teraz nie sa już tak trwałe jak te, co produkowali kiedyś, a przynajmniej ja mam takie zdanie
Dostałam motywacji do zmiany, dziękuję😜
Tak jest. Weź nawet meble które stoją u babci lat 30-40 je rozkrecisz i możesz przenieść w inne miejsce. A szafę która teraz kupisz to najlepiej skręcić i nie dotykać