Zmiany na forum - Wasze przemyślenia

Ja też ambitnie podeszłam do tego bo prosiłam w
firmie o wykupienie subskrypcji szkoleniowej. Dostałam na rok i mam ścieżkę rozwojową w ramach której mam zrobić w tym półroczu 3 egzaminy…… będzie się działo :smiling_face: Ale na szkolenia będę chodziła w godzinach pracy bo przy młodym będzie ciężko

1 polubienie

Skoro świadomy wybór to czekamy na informację o ciąży :grin::grin:
@MamaMalychStopek a to możesz tak w godzinach pracy na szkolenia iść?

Chodziło mi o to że akurat młoda była świadomym wyborem. Są obie i mi starczy, teraz czas na rozwój i porządnie zarobić na obie pannice

5 polubień

U mnie pozwalają, te certy też im się przydadzą Pewnie normalnie był robiła w weekendy albo po południu ale teraz nie dam rady przy dziecku

1 polubienie

Super fajnie że możecie się tak rozwijać

Jest chyba coś takiego jak urlop na szkolenia , podnoszące kwalifikacje

3 polubienia

Ja obstawiam że zależy od firmy. Nie każda chce dawać takie możliwości pracownikom

W każdej firmie wygląda to inaczej i się inaczej nazywa i inaczej rozlicza

@CanpolBabies_Redakcja Ja sie swietnie odnajduje na forumi lubie ta nowa wersje. Niestety stracilam stare konto przy tej migracji i historie moich licznych wpisow ale zalozylam po prostu nowe konto.
To co bym zmienila to aby post ladowal sie odrazu na koncu a nie na poczatku wpisow. Jesli mamy watek gdzie mamy 3 tysiace odpowiedzi to trzeba przewijac w dol zeby widziec ostatnie odpowiedzi a wedlug mnie lepiej by bylo odrazu zaladowac ostatnie.
Kolejna rzecz do poprawy to bardzo ciezka kwestia ale dyscyplina forumowiczek :smiley: zeby pilnować tego aby pod danym tematem znajdowaly sie odpowiedzi dotyczące danego tematu. Czasami probuje poszukac jakiejs odpowiedzi w istniejacych tematach np odpowiedzi odnosnie odpieluchowania a przegladam 150 postow o rd i prezentach :smiley: a jakbym utworzyla nowy temat to nie bylby kontynuowany ze wzgledu na to ze jest wiele takich tematow.

1 polubienie

Tak też o tym pisałam, bo ciężko się przewija
3 tysiące wpisów ale chyba chodzi o to by się z wątkiem zapoznać a nie od razu odpowiadać …. Ale zgadzam się że jest to wkurzające

Nie wiem czy Ci pomogę ale jak klikniesz to szare to suwakiem w mig zjedziesz na sam dół . A po drugie jak klikniesz w temat na stronie głównej ten wytłuszczony tekst to wrzuca Cię w miejsce od ostatniej wizyty na wątku , a jak klikasz w tekst by wejść w wątek to zaczyna się od tytułu :slight_smile:

Zgodzę się z tym że jest pilnowanie nie dublowanie wątków, a w wielu tematy się przeplatają że ciężko znaleźć sedno :confused:

1 polubienie

Pod warunkiem że byłaś w wątku. Jak się nie jest w wątku to trzeba przewiną w dół do końca. Ja jak dołączyłam do forum to żeby być w danym wątku miałam przewijać bo nie można było skomentować. Niewątpliwie jest to uturdnienie

3 polubienia

Hm ja weszłam teraz w dwa wątki w których nigdy nie byłam i od razu miałam ten szary prostokącik na dole po prawej, mogłam otworzyć i był ten suwak

@Lily z ta dyscypliną może byc ciężko:) czasem.odbieganie od tematu idzie tak po prostu… naturalnie.
Stary watek zawsze mozesz podbic :slight_smile: napiszesz ze wracasz do tematu i swpje pytania /przemyślenia. I myślę, że będzie odzew :slight_smile:

Ostatnie mi się tak nasunęło, że trochę irytujące jest jak pada pytanie w nowym temacie i 20 odpwiedzi typu “nie mialam z z tym do czynienia wiec nie pomogę” itp.

4 polubienia

to ze firma je wspiera to tylko plus dla nich… w sumie kazdy moze sie rozwijac wystarczy chcieć
zawsze mozna prace zmienić lub zawod jezeli w danym miejscu sie czuje blokowanym czy coś;)
nigdy nie jest za późno na zmiane

@Lily ja jak wchodzę w takie wątki to daje na sam dol i czekam az mi sie przewinie
fakt bywa to irytujace i czasem przyblokuje ale wtedy szukam w powiadomieniach cos z tego wątku i jak tak uruchomie to mam na dole zazwyczaj

To aż sprawdzę bo ja kurczę tego nie widziałam

Dosc naturalnie idzie ale to też byl czasem temat sporów bo po co i nie ma temat co ma w założeniach główny temat założonego danego wątku :rofl::rofl:
No jakby człowiek nie zrobił to źle :rofl:
Jednak my to mamy we krwi i albo źle albo nie tak albo po co albo na co :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:
Suma sumarum forum jakoś śmiga i skoro tu nadal trwamy to jest ok :saluting_face::blush:

2 polubienia

Sprawdziłam i masz rację :grin: a ja sie tyle razy męczyłam i w dół przewijałam komentarze :joy: człowiek się wiecznie czegoś uczy

1 polubienie

Niby tak ale kilka razy podbijałam stare wątki i był marny odzew bo najzwyczajniej w świecie nie pokazuje się ten wątek w aktualnościach tzn pokazuje się ale tylko tym osobom które już uczestniczyły w danym wątku.
Tu przykład

Nie udzielałam się w wątku o powrocie do pracy po macierzyńskim więc nie mam tego wątku w aktualnościach

Tu pokazują mi się tylko te w których się udzielałam albo jakieś stare nieprzeczytane. Nowe nieprzeczytane się nie pokazują. Stąd też dużo mam zakłada nowy wątek.
Podobnie jak @Lily kilka razu szukałam informacji w starych wątkach i nie mogłam znaleźć bo przy większości były komentarze że „taki temat już byl” i odnośnik do poprzedniego tematu gdzie jest kilka tysięcy odpowiedzi i są nie na temat.
Też odświeżając stary temat gdzie jest po kilka tysięcy wątków nie dość że ma się małą odpowiedź to też jest mniejsza szansa że inna mama doczyta tą odpowiedź (nikt nie będzie przewijał kilku tysięcy komentarzy żeby sprawdzić czy między wpisami nie na temat czasami ktoś nie wrócił do głównego wątku).
Rozumiem też że czasami są wpisy w stylu „nie wiem ale poczytam, bo ja sama chyba raz tak napisałam właśnie po to żeby śledzić dalej dany temat

1 polubienie

Sylwia mialam to samo , podbiłam wątek np o kaloszach
Pierwsze kalosze
i co ? Cisza do dziś a po co miałam tworzyć nowy :flushed::flushed: wiec to tak też jak piszesz nie do końca działa to odświeżenie. Tez redakcja prosiła aby pisać co można ulepszyć i jedna mama pisała aby usuwac stare wątki i jestem zdecydowanie za takie np do 2020 roku żeby pokasować bądź powielone bez wpisów a żeby było Redakcji szybciej i miało by to skutek to same byśmy mogły jako użytkowniczki zgłaszać takie wątki