Pogoda niestety się popsuła, bardziej deszczowo już jakby jesiennie. Szukam kaloszy dla córki- 16 miesięcznej. Przymierzałyśmy w sklepie piankowe kalosze ze skarpetą- wkładką, jednak ta skarpeta jest strasznie wąska. Córka nie była w stanie włożyć w niej nogi a bez niej bucik całkowicie luźny. Macie kalosze dla takich Maluchów? Może macie jakieś stronki polecane gdzie znajdę coś ciekawego ale przede wszystkim odpowiedniego dla takiego małego dziecka.
Ciężko znaleźć kalosze które będą odpowiadać na takiego malucha , są nie wyprofilowane i dziecko nie chodzi stabilnie. Ja kupiłam z formy bejo syn w ogóle na początku nie chciał w nich chodzić ale się przekonał. Miał kilka razy na sobie dopiero teraz popsuła się pogoda, więc będziemy testować
Moim zdaniem trochę malutka jest a nóżka jeszcze się kształtuje. Od kiedy córka chodzi? Jeżeli zaczęła przed rokiem to może i bym kupiła ale jak później to bym nie kupowała bo wlasciwe chodzenie dopiero się kształtuje.
Osobiście pomimo, że córka od 10 miesiąca chodziła na kalosze zdecydowałam się dopiero jak miała 2,5 roku wczesniej kupiłam w ccc zwykle buciki jesienne bez ocieplenia i wysokość podobna jak kalosze i z zewnątrz takie śliskie, że śmiało mozna było skakac po Kałużach i nic nie przeciekalo.
Pierwsze kalosze jakie kupiłam synkowi to firmy Muflon w ccc był to rozm. 22 dobrze trzymały się na nóżce dzięki tym ściągacza u góry. Dodaje zdjęcie ;)
My mamy takie- dostał od babci z firmy Sneakers. Nie znam szczegółów, wiem tylko tyle, że kupione My mamy takie- dostał od babci z firmy Sneakers. Nie znam szczegółów, wiem tylko tyle, że kupione w Niemczech. Bardzo dobrze trzymają się nogi i choć bardzo zwracam uwagę na to w jakich butach chodzi (elastyczna podeszwa, odpowiedni materiał) to jakos nie skupiałam się na tych gumakach, czy są okej, moze dlatego, ze zaklada je średnio raz na 2 tygodnie. w Niemczech. Bardzo dobrze trzymają się nogi i choć bardzo zwracam uwagę na to w jakich butach chodzi (elastyczna podeszwa, odpowiedni materiał) to jakos nie skupiałam się na tych gumakach, czy są okej, moze dlatego, ze zaklada je średnio raz na 2 tygodnie.
Te ściągacze u góry mogą się przydać, aby zbytnio wody nie naleciało do środka, jak dziecko biega po kałużach.
Kalosze to jednak buty zakładane sporadycznie, więc dobrze dopasować do rozmiaru stópki, a poza tym to raczej nie wpłyną one źle na sposób chodzenia, bo wydaje mi się że te pół godzinki dziennie raz na tydzień to nie jest dużo.
Mój synek z ok. 3razy założył jak miał ok. Poltorej roczku rozmiar 21 Z wojtyłko, nie było problemu z włożeniem nóżki, oczywiście nie poszło odrazu ale nie też z jakimś wysiłkiem i chyba czul się w nich dobrze bo nie płakał i nie ściągał tylko się super bawił tupając w kałuży;-)
Rena tak to prawda dzięki tym ściągacza woda nie wpada tak do środka buta chociaż mój synus tak zawsze ciapie i skaka po kałużach że zawsze wracał mokry ale skarpetki suche :D
Pataka, ja wiem jak ja chodziłam w kaloszach po lesie często, to nie raz mokre skarpety były, że wyciskać się dało. A dzieci to potrafią sprawić, że woda sie znajdzie w bucie.
Rena, dokładnie, ja też myślę, że nie trzeba się mocno rozczulać nad wyborem, ponieważ bardzo sporadycznie są zakładane. Dziś mieliśmy akurat okazje, ale 30 min i do domu, mały cały mokry. Zaskoczyły nas głebokości kałuz...
Aga K dokladnie kalosze ubieramy tylko raz na jakiś czas i do 50zl mogę dać a już więcej szkoda zwłaszcza jak kupuje rozmiar 20-24 bo później szybko nóżka rośnie i trzeba kupić szybko nowe.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.