Cześć Mamusie,
Chciałam zapytać czy na forum są może jakieś jeszcze mamy bliźniaków?
Ja jestem mamą 5miesiecznych bliźniąt Agatki i Piotrka🤩
Jak tam Wasze przeżycia z bliźniakami? Macie wesoło?
Często jak jestem w jakimś sklepie z dziećmi i jak widzi mnie jakaś mama bliźniaków zawsze podchodzi i gratuluję, i Często opowiadają o swoich przeżyciach. Jest to mega fajne 
5 polubień
Kojarzę tylko jedną 

@Mamaprzygod przywołuje Cię 
@JagodaW jak sobie radzicie ? Zawsze mnie to ciekawi! Masz jakąś pomoc ? Co jak jesteś sama i nagle oboje na raz w niebogłosy płaczą ? Albo jak jednego trzeba przebrać więc odkładasz drugiego i ten drugi zaczyna mocno płakać ?
Podziwiam bardzo♥️
1 polubienie
Ooo ale super wątek
chetnie się dowiem jak u Was dni wyglądają z takimi maluchami 
2 polubienia
Tak mam pomoc, ale jak zadzwonie tylko
mam to szczęście, że teściowa mieszka 5min jazdy samochodem od nas i jak pilnie potrzebuję to wsiada w samochód i jest.
To odpowiadając na pytania jak oboje płaczą to staram się oboje na raz uspokoić smoczkiem jak to nie pomoga to uwaga włączam piosenkę Sanah Szary świat i jak ręka odjął
chyba lubią sanah bo w ciąży jej słuchałam 
A przewijanie to sami robiliśmy meble i zbudowaliśmy podwójny przewijak więc mam ich obok siebie jak przewijam ich, jak przewinieci szybko do podwójnej poduszki na karmienie jeśli to pora 
5 polubień
Oooo to super, że jesteś gratuluję chłopaków.
W którym tygodniu rodziłaś? Ile chłopacy ważyli?
W sumie napisałam niejednoznacznie, bo też mam parkę , dziewczynka Michalina
37+5 CC planowana, drugą z resztą bo pierwsza córka musiała też być przez CC. Maks 3200 a Miśka 3080. Teraz już różnica między nimi prawie kilo bo chłopak żarłoczny od początku, na piersi przybierał 2x więcej od siostry. A u Ciebie ? 
1 polubienie
Melduję się z moją dwójką na pokładzie 
Laura i Kaja urodzone 02.01.2026 
3 polubienia
Ooo my również 37+5 CC planowane 
1 polubienie
Miałam termin na 3 stycznia
ale CC 18 grudnia i święta w szpitalu 
Ja miałam na 18 stycznia a zrobili 2.01 (chcieli 30.12
ale wybłagałam żeby były po nowym roku)ale Sylwester spędziłam w Szpitalu
To ja 36 tydzień CC.
Od 30 tygodnia leżałam w szpitalu bo trafilam do niego z planieniem i już mnie nie wpuścili.
Planowali zrobić CC 36+5 ale nagle zaczęłam krwawić i podczas ktg wyszło że mam silne skurcze, których ja w ogóle nie czułam i na cito robili CC.
To mnie profilaktycznie prowadzący wziął w 37+0 bo była cukrzyca na insulinie i nadciśnienie, ale do końca zero skurczy 
Swoją drogą, miałyście jakieś wzmozone objawy podczas ciąży? Tyle co się naczytałam o ciąży bliźniaczej ze bardziej się odczuwa te objawy itd a ja zero wymiotów, mdłości tylko z głodu 
Tak koniec byl stresujący. Miałam znieczulenie miejscowe.
Jeszcze najgorsze było to, że po dostałam mega wysokie ciśnienie i zabronili mi iść do dzieci po pierwszej pionizacji
A moje Agatka 2240g, a Piotrek 2490g.
1 polubienie
O to juz mamy wiecej mam blizniakow
podziwiam was! Macie podwojne szczescie , ale tez dwa razy wiecej pracy . Dziewczyny jak dlugo byłyście w szpitalu po porodzie ?
1 polubienie
Odnosnie objawów to pierwszy trymestr dla mnie był koszmar jeśli chodzi o samopoczucie. Byłam mega senna, wiele zapachów mnie odrzucało.
Na szczęście nie wymiotowałam wiele razu, ale jedzenia ani picie mi nie podchodziło. A drugi i trzeci to juz bajka była