1% podatku

Można też podzielić cele z tego co wiem :)

Kosiaszka niby jak? 

Jak rozliczasz pita on-line to jest fukcja że jak Ci wyskoczy kwota podatku to mozesz kwote x na jeden cel a kwote y na drugi. Przynajmniej była taka opcja rok temu.

A czy gdy do 6 grudnia płacił mi pracodawca chorobowe a od 6 zus to czy wtedy muszę się rozliczyć z nimi dwoma? 

Mój wniosek do zus za grudzień wpłynął dopiero stycznia 

Pomoc by się chciało każdemu jednak ten 1% to nigdy nie jest szałowa kwota :(

Ja też często wpłacam jakieś kwoty na zbiórki na siępomaga.pl

Anulka tak będziesz musiała uwzględnić dwa pity. Mój mąż jak wziął na opiekę nade mną po CC i ZUS płacił to właśnie dostał pit który musiał razem rozliczyć

Ja miałam na moim picie od pracodawcy uwzględniona kwotę ZUS.i pracodawcy.ale.jak Aneczka pisze z obydwu trzeba się rozliczyc

Anulka jak rozliczasz sie on-line to wszystko bedziesz miec w systemie.

Anulka od 15 lutego będą dostępne PIT-y na podatki.gov.pl, jak się zalogujesz profilem zaufanym, będziesz wszystko wiedziała.

Ja z oddaniem 1% nigdy nie mam problemu ponieważ u nas idzie ten jeden problem na córeczkę chrzestnej meza którą od urodzenia jest ciężko chora dodatkowo zawsze dajemy po znajomych karteczki z numerem do przekazania tej kwoty właśnie na nią, dodatkowo zbieramy dla niej nakrętki plastikowe! 

O super dziękuję Ci serdecznie kochana za podpowiedź, nawet nie wiedziałam z chęcią zobaczę 

Oliwcia ja zawsze mam problem dla kogo nakrętki oddać.

Ja nakrętki oddaje na schronisko, a 1 proc jeszcze nie myślałam 

A jak i dokąd te nakrętki się oddaje? 

Figa, rozejrzyj się po sklepach, czy nie mają przeznaczonych do tego pojemników, czasem stoją, albo rozwieszonych informacji, że zbierają nakrętki na jakiś tam cel. W niektórych miastach nawet stoją na ulicach specjalnie do tego przeznaczone kontenery.

Misiombrowa ja teraz to nawet do sklepow nie chodzę ale jak covid odpuści to popatrzę, dzieki :) 

Stoją niby naklejone ale czy rzeczywiście trafiają na ten cel? Możemy mieć 100% pewność. Jakoś wolę oddać komis kto zbiera osobiście i na ten cel.napewno trafia