1% podatku

Dziewczyny co roku mam ten sam problem a mianowicie nie wiem dla kogo przeznaczyć 1% podatku przy rozliczaniu PIT. Wpadłam na pomysł aby wrzucać w tym wątku osoby Wam bliskie, które potrzebują takiej pomocy. 

Co Wy na to? 

Figa jestem za ;) mam koleżankę która właśnie potrzebuje takiej pomocy.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4027030510650104&id=100000295843360

To ja mam zawsze problem pomiędzy kim wybrać bo niestety jest kilka osób znajomych i z bliskiego otoczenia, które tej pomocy by potrzebowały. Jutro spisze KRSy i napiszę tutaj.

Ja co roku nie wiem kogo wpisać w deklaracji :( 

dla każdego ten 1% jest ważny, zebrane środki pozwalają na rehabilitację czy wyjazdu na turnusy rehabilitacyjne. W rodzinie nie mam na szczęście potrzebujących, w okresie rozliczeń pojawia się sporo tych osób, próśb i plakatów, ulotek

W moim otoczeniu też nikogo potrzebującego na szczęście nie ma. My zawsze oddajemy ten 1% na WOŚP.

moja koleżanka która choruje na raka z przerzutami, zawsze bardzo mi pomagała i pomaga jest bardzo kochana osoba jak moja druga mama ♥ 

Ja to różnie, ale zawsze kogoś wybieram. Z bliskich nikt nie potrzebuje, ale w tym okresie jest tego tyle, że ciężko coś wybrać. 

Ostatnio wybrałam tatę koleżanki, ale niestety niedawno zmarł. 

Dużo osób deklaruje że na WOŚP będzie wplacac 

ja jeśli nie mam nikogo wśród znajomych, to zawsze wpłacam na jakąś fundacje dla dzieci 

WOŚP to i tak dużo pieniędzy zbiera i ma siłę przebicia dlatego ja jednak wolałabym takim zwykłym ludziom dać choć trochę od siebie. Dziękuję dziewczyny za KRSy. Już spisałam :) 

Zapraszam żebyście oddały jednak swój % na moją koleżankę, żyje tylko z renty, wynajmuje mieszkanie pomaga jej w tym mama bo sama by nie dała rady finansowo. Prawie co tydzień czasem nawet 2 razy w tyg jeździ na wyniki do Wrocławia pociągiem za który też musi płacić. Myślę że każdy grosz jej się przyda 

Ja na lokalną fundację wpłacam

Aneczka, Anulka dzięki oddamy z mężem swoje procenty na Wasze znajome, powiem też rodzinie :) 

O dziękujemy serdecznie ♥ 

Figa dziękuję bardzo w imieniu koleżanki ;) 

Ja zawsze staram się wspierać kogoś kogo znam. W tym roku będę wspierać córkę koleżanki z roku. https://fundacjaiskierka.pl/podopieczni/aniela-kondracka-z-dlugiego-kolo-zarszyna/

Figa bardzo dobry pomysł...my  oddawalismy na kuzyna męża,albo wczesniej na nasze osp....w tym roku nie wiem....

Teraz jest bardzo dużo osób które potrzebują pomocy, aż szkoda 

Anulka zawsze dużo osób potrzebowało. Wcześniej widziało się więcej malutkich dzieci potrzebach pomocy teraz jeszcze dodatkowo młodzież czy dorośli. 

Teraz też można pomoc trochę większej ilości osób. Bo kiedyś nie było internetu to raczej ludzie nie wpisywali nr KRS