11 rzeczy, które tata może robić przy dziecku

Jesteś już przemęczona całodobową opieką nad maluchem? Zaangażuj tatę dziecka i zrób sobie małą przerwę! Partner nie tylko odciąży Cię w wykonywaniu pewnych rzeczy, ale poczuje się również doceniony, jako pełnoetatowy tata. Co może robić Twój partner przy dziecku? Sprawdź naszą listę.

Tata jest w stanie zrobić dokładnie to co mama przy dziecku.Warto angażować tatę od samego początku.

Nasz tata robi wszystko oprócz obcinania paznokci :slight_smile: to go jakoś przerasta :slight_smile:

Bardzo ważne aby tata pomagał w miarę możliwości, gdy ma lepszy i bliższy kontakt z maluszkiem ale i jest lżej nam, i miło gdy rodzina wspiera się cała wzajemnie :wink:

Bardzo się cieszę kiedy tatuś angażuje się w pielęgnację dziecka tak jak mama.

Nasz tata pomaga nam prawie we wszystkim oprócz obcinania paznokci i kremowania kremami

fajnie jest widzieć jak tatuś angażuje się we wszystkie czynności związane z maluszkiem

u nas tata robi wszystko oprócz obcinania paznokci

Mój przez pierwsze 2 tygodnie robił wszystko, gdy byłam obolała po cesarce poprostu ideał, nosił, przewijał itd. a teraz robi mu tylko mleczko i boi sie brudej pieluszki :stuck_out_tongue:

U mnie po cesarce było podobnie, tata robił wszystko prócz karmienia, teraz już nieco mniej, bo pracuje i też mniej jest w domu, ale jedyne czego nigdy nie robił to paznokietki :slight_smile:

tata może dużo rzeczy robić przy maluszku

Tatuś będzie robił ile będzie w stanie,na pewno mi pomoże.

Moj maz duzo mi pomagal

Moj maz rowniez bardzo mi pomagal

Pomoc partnera jest niezwykle ważna przy tworzeniu więzi z maluszkiem i przedewszystkim to spore odciążenie dla wielu mam :slight_smile:

Tatuś zajmuje się dzieckiem równie dobrze jak Mamusia.

Mysle, ze jest ich wiecej

Moj maz nigdy nie obcinal paznokci córce, kapal ja raz, no gora dwa. Jak się urodzi drugie dziecko to będę musiała bardziej zmobilizować go do pomocy

tata tylko nie może karmić piersią, a tak to jest tak samo ważny jak mama:)

Jedno czego z tej listy partner sie boi robic I stanowczo odmawia to obcinanie paznokci