Dokładnie, na pewno więcej mam miałoby perspektywę wrócić do pracy, bo nie zawsze ma z kim zostawić dziecko, a na taki złobek nie może sobie pozwolić.
Powinni właśnie bardziej skupić się nad przedszkolami nad żłobkami żeby były miejsca dla dzieci a nie płacić kosmiczne ceny w prywatnych żłobkach bo często się rodzicom po prostu nie opłaca
xyz dokładnie.. ja zapisałam dziecko i się nie dostało, nawet na listę rezerwową, bo było tyle chętnych, że tych młodszych dzieci nie brano pod uwagę..
Właśnie u nas w tym roku przyjmowali niespelna 3 latków bo mniejszy rocznik dzieci
dokładnie nie ma miejsca więc nie mamy co zrobić z dzieckiem więc ni wracamy do pracy ..
może w większych miastach jest większy dostęp i jest więcej tych placówek.
U nas na liście rezerwowej 25 dzieci, nie licząc właśnie 2.5 latków. Burmistrz tnie podobno finanse, stąd nie utworzyły się dodatkowe grupy. Znaczy się.. jest tylko jedna grupa :/
Eh wszędzie tną finanse, szkoda, że sobie nie ucinają;/
No to nieźle. Nie mam nic do ukraińskich dzieci ale u nas likwiduja grupę i te dzieci maja juz chodzić do normalnych polskich grup a liczby grup nie zwiększyli więc to jest dopiero porażka przyjąć ukraińskie dzieci żeby nasze nie miały miejsca
Nasz syn nigdzie się nie dostał może zamiast dawac te pieniądze zainwestowali by w powstanie nowych placowek przedszkolnych
U nas gmina dostała pieniądze na utworzenie nowych grup w przedszkolu czy klubie malucha. W przedszkolu powstała, a w klubie malucha muszę wszystko dostosować pod dzieci najpierw.. Tak mówiła pani
O to super . Wysłałam dziś maile do gminy zobaczę co u nas wymyśla 🤷♀️
to jest nasakra, gdzieś sie dostać to cud
Niby tak ale cieszę się, że chociaż jeden syn załapał się na placówkę państwowa.
Nam dyrektorka przedszkol, do którego chcemy przenieść syna jak się zwolni miejsce, powiedziała ze w tym roku to jest jakaś maskara z miejscami. co roku było ok 40 miejsc, a w tym roku tylko 17…
Ja będę skaldac papiery w przyszłej rekrutacji i próbować przenieść córkę
Niestety u nas też jedna grupa i około 20 miejsc. To jest porażka.
No właśnie …
Mama2123 u nas jest podobnie, dobrze, że jeszcze są dziadkowie i mogą się zająć ;p
u nas na szczęście córka się dostała więc mamy ulgę