7 rad dotyczących korzystania z laktatora

Tak, laktozy elektryczny to coś wspaniałego podczas kp ;) nie wyobrażam sobie nie mieć laktatora po porodzie ;)

Miałam okazję raz używać laktatora ręcznego i to nie taka prosta sprawa, z elektrycznym to jest mega wygoda.

teraz to juz głównie elektryczne kiedyś było wiecej recznych;) wiec kobiety jak trafiły lepsza markę to sie cieszyły;) mój pioerwszy tlaktator był firmy lakta taki na zasadzie odciagania jak w strzykawce wiec nie dosyć ze niewygodnie to jescze trzeba było sie namachać;/

Ja miałam reczny babyono i był straszny 

Ja polecam Canpol babies i lovi.

Lovi prolactis jak dla mnie bo z Canpol Babies nie miałam laktatora

Z canpol tez jest świetny 

Słyszałam wiele pozytywnych opinii o tym nowym 

Przyznaje , ze jest świetny;)

Ja miałam ręczny ale teraz z pewnością będzie elektryczny :) 

ja przy córce miałam ręczny, jakoś sobie radziłam, ale elektryczny to całkowicie inna bajka 

ja nie miałam ręcznego, ale za to mam dwa elektryczne

Paula zabezpieczona jestes konkretnie ;) hehe w sumie lepiej miec dwa niz zaden

Ja niestety nie miałam przy pierwszymi synku, ale teraz przy córeczce obowiązkowo :)

ja mam elektryczny dzięki lovi i canpol 

Pytanie do dziewczyn, które miały i ręczny i elektryczny, bo ja mam tylko elektryczne. Bo na szkole rodzenia pani nam mówiła, że od ręcznego wyrobimy sobie tylko mięśnie w ręce a że on guzik co pomaga np przy zastojach. Że przy zastoju pomoże dobry elektryczny jeśli dziecko ma za mało siły, zwłaszcza na początku. A jak wasze odczucia? Faktycznie te ręczne są do niczego? 

Paulina ja często miałam zastoje i odciągałam, było ok. może chodziło im, że elekrtyczny ma już swoje tempo i odpowiednia moc więc jest bliższy temu jakby piło dziecko. Ja ręcznym sama nadawałam rytm ale często też podrażniał przez to brodawki bo np chciałam szybciej ściągnąć mleko 

Dla mnie ręką bolała od ręcznego odciągania i szybko przeszłam na elektryczny. Tylko ,ze ja dość często używałam laktatora .

Ja miałam tylko elektryczny. Koleżanki od razu taki polecały. Mówiły że ręczny ok ale raz na jakiś czas. Jak trzeba czesto to tylko elektryczny. Szybciej i wygodniej.

Ja tez mialam tylko elektryczny i bez Niego nie wyobrażałam sobie życia.