7 rad na werandowanie i pierwszy spacer z noworodkiem

Pierwszy spacer noworodka to spore wyzwanie dla początkujących rodziców. Pojawia się wtedy mnóstwo wątpliwości: jak ubrać malucha, czy należy go wcześniej werandować, a jeśli tak, to jak długo? Pomogę Ci je rozwiać, dzieląc moimi doświadczeniami.

Ja po tygodniu wyszlam na pierwszy spacer

No tak odrazu to nie wychodzićja tez jakoś wyszłam po tygodniu

ja wyszłam chyba po 4 dniach

nie werandowalam

Ja tez nie werandowalam

Urodziłam w kwietniu i wyszłam z córeczką na spacer jak miała tydzień. Od razu, bez werandowania. Na dworze było bardzo przyjemnie, nie było wiatru, nie padał deszcz. Spacerowaliśmy ok pół godziny.

ja ostatnio za bardzo przesadzam z ubraniem małej, aż się poci cała

tendencja młodych rodziców- przegrzewanie. mam to samo, brak mi wyczucia jeszcze jak ubrać maleństwo, zawsze myślę, że jest mu za zimno

Jak pojawiły się u mojej córki potówki zaczęłam ją cieniej ubierać. Krótki rękawek, a na spacer bluza, no chyba, że jest zimno, to narzucam cienką kurtkę, ale już nie zapinam.Dzisiaj było ciepło, więc nie ubrałam jej czapeczki, tylko opaskę, żeby miała zasłonięte uszka.Spodenki i cienkie skarpetki.

Jak dla mnie najgorzej ubierać na wiosnę, pogoda zmienna strasznie, raz ciepło raz zimno

dorosły nie wie jak sie ubrac a co dopiero dziecko

Chyba wole spacer niż werandowanie

Położna mi powiedziała co i jak:)

Synek jest z sierpnia, więc nie było werandowania, tylko od razu spacerek. Położna przyszła i kazała tego dnia nam wyjść na spacer i już.

Ja nie werandowałam, ale nasze pierwsze spacerki trwały kilka minutek.

Mojego maluszka na spacerze uspokaja pozytywka :wink:

My tez zawsze zabieramy jakąś zabawkę na spacer

my teraz bez zabawek sie nie ruszamy

Ja werandowalam przez tydzien i nasz pierwszy spacerek trwal 20minut:)