Też muszę spróbować , dobrze że odświeżyłas @JagodaW bo bym nie wpadła tu a ostatnio mam taką lipę że nie wiem ile mi się uda odciągać
Jak kiedyś wypiłam dwa karmi pod rząd to byłam w szoku jak dużo było mleka ![]()
Jednak nie byłabym wstanie tak często pić karmi ![]()
Ja kocham karmi
szczegolnie to zurawinowe , mam ogromna slabosc do tego napitku . W ogole jest cos co nje daje mi spokoju . Kojarzycie kwas chlebowy ? Oczywoscie ten bez alkoholu . On tez ma w skladzie sporo slodu jeczmiennego i ciekawe czy tez by dzialal na laktacje ![]()
Kojarzę kwas chlebowy, mi nawet smakuje
jak wykańczaliśmy dom to każdy miał po browarku a ja jako kierowca dostawałam kwas chlebowy ![]()
Ja ostatnie 3 dni piłam jedno wieczorem i bez różnicy
to znaczy że dzisiaj muszę wypić dwa
@asiam1 też żurawinowe mi smakuje, ale jest średnio dostępne nie chce mi się za nim jeździć więc kupuje zwykle i dolewam soku malinowego ![]()
Ogólnie mam w szafce femaltiker ale nie wiem z czym go wypić bo mleka nie toleruje , kawę pije z owsianym ale nie wypije całej szklanki owsianego ![]()
Ja uwielbiam kwas chlebowy, ale teraz butla chyba kosztuje coś ok. 10 zł
i te kaucje butelkowe, masakra…
Ja nigdzie nie spotkałam żurawinowego karmi
a myślę że bardzo by mi posmakował bo kiedyś był Reeds żurawinowy i był rewelacyjny ![]()
@Mamaprzygod ja Femaltiker piłam rozrobiony w wodzie.
Ogólnie polecałam @asiam1 już wcześniej saszetki Lactofem - ja miałam bananowe i mi smakowały i miałam wrażenie że lepiej działają na mnie niż Femaltiker, dodatkowo kosztują niecałe 20 zł.
Ja właśnie kupiłam lactofem do wyprawki i nie użyłam bo na początku samo poszło. Mam smak klasyczny bo nie lubię bananowych rzeczy. Wypróbuję go od razu w wodzie, dam znać ile odciagne ![]()
Daj znać
Ja ogólnie wszystkie te saszetki to rozrabiałam w wodzie.
U mnie w ogole femaltikier mam wrazenie, ze szaleje. Kiedys wypilam wieczorem i w sordku nocy miałam taki zastój pokarmu, że walczylam laktatorem, cieplym prysznicem a na koniec obudzilam córke zeby mi pomogla ![]()
Ja zurawinowe dostaje w intermarche i czasami zdążyło się że było w dino
Wiadomo , że to nie ma smaku soczku ale po rozpuszczeniu w wodzie całkiem da się wypić. A po niecałej godzinie 180ml odciagnelam. Może trochę więcej niż zwykle na wieczór ale na pewno po pierwszym razie nie będzie wow. Jeszcze wleci karmi na wieczór i muszę się zmobilizować w nocy do odciągnięcia
w nocy tankują bezpośrednio z dystrybutorów więc tego nie oblicze ![]()
Ja kupuje w intermarche i w dino
ja tez uwielbiam kwas chlebowy i wlasnie dzisiaj kupilam ![]()
@Mamaprzygod a mleko bez laktozy ? Ja tylko z mlekiem pije a slod jeczmienny zaczelam dodawac do kawy zbozowej ostatnimi czasy ![]()
A ja myślałam że ciepły prysznic to jeszcze napędza laktację! :o
@JagodaW @asiam1 dzięki, powiem mężowi żeby przeszukał dino ![]()
@Mamaprzygod i tak chyba niezły wynik ![]()
W sensie nie toleruje mleka w smaku
ale też z podejrzeń że na synka źle wpływa nie dodaje do kawy i mi owsiane tak zasmakowało że ciężko mi ze zwykłym wypić. Piłam z jogurtami ale już mi zbrzydły ![]()
Zakwasu chlebowego nigdy nie piłam ![]()
Mleko nie chciało wypływać w ogole a cieply prysznic pobudził wypływ ![]()
Ahh oki rozumiem , ja uwielbiam mleko
z jogurtem kiedys probowlam o smaku kawowym , ale ciagle mialam w glowie , ze sie dobrze nie rozmieszalo i , ze wszytsko zostaje w opakowaniu
(tym w butelce)
Jeju też uwielbiam mleko
wkurzam się jak nieraz brzuch mnie po nim boli ![]()
To fakt z tym ze zostaje na butelce, ja sobie przelewałam do szklanki i rurką mieszalam to dokładniej się proszek rozpuszczał
a mleka od dziecka nie wypije tak o, bardzo mało płatków na mleko jadłam . Z resztą bolał mnie często po nich brzuch. Moja 3 latka też nie wypije od początku RD mleka z kubka , robiłam jej piankę z ekspresu i kakao też fuj. Nadrabia jogurtami które by jadła codziennie ![]()
O to macie to rodzinie
ja pamietam za dzieciaka jak jezdzilismy na wioske i pilam litrami mleko prosto od krowy
w dodatku byly karmione burakami cukrowymi to to mleko bylo mega slodkie , szczerze do teraz jak widze , ze sprzedaja gdzies mleko prosto od krowy to kupuje, ale ciezko trafic na dobre , bo rozrabiaja z woda
Przy pierwszym dziecku walczyłam o każdą krople… niestety bez skutku
mam nadzieję, że teraz pójdzie mi to zdecydowanie łatwiej i rozkręcę tą laktację ![]()