8 sytuacji podczas laktacji, gdy warto pomyśleć o laktatorze

Przyczyny podawania naturalnego pokarmu przez butelkę są różne u różnych kobiet. Oczywiście w takich przypadkach bardzo pomocny będzie laktator. Poznaj najczęstsze powody, dla których mamy decydują się na odciąganie mleka z piersi.

Wkradł się błąd w sytuacji nr 2. Oczywiście chodzi o zły stan zdrowia matki lub dziecka.

U mnie laktator jest niezastąpiony i chcę się w niego zaopatrzyć już podczas szykowania wyprawki, bo różnie może być. Przy pierwszym dziecku używałam laktatora regularnie przez około 5 miesięcy.

Ja chce córkę nauczyć pić z butelki mleko i zaczęłam ściągać mleko ale ręcznym

Mialam nawal pokarmu bez laktatora by się nie obyło nie nadążałam odciagac pokarmu

Przy pierwszym dziecku laktatorem pobudzalam laktację o odcisgalam mleko bo myślałam że uda się karmić moim mlekiem. A przy drugim dziecku tylko laktację pobudzałam 

Ja odciągałam bo mialam tyle mleka ze synek nie nadążył pić.  Szkoda tylko ze się nie najadal

Jak się mógł nie najeść jak miałaś dużo mleka? 

Anulka ja też miałam mleko a starsza córka się nie najadła. Problem tkwił w tym że miała słabe mięśnie buźki a przez to szybko się męczyła i przysynała podczas karmienia. A co za tym szło mało jadla nie najadła sie i nie przybierała na masie

Dokładnie może tak być jak pisze Aneczka jak dziecko śpi więcej przy piersi to najedzone nie będzie 

Pokarm był zbyt mało treściwy dla niego i musial być dokarmiany 

na początku na pobudzenie laktacji, potem zapasy robiłam bop duzo pokarmu

Ja na początku przy nawale odciągałam kilka razy laktatorem ręcznym. Na szczęście ogólnie problemów z karmieniem nie miałam, więc epizod z laktatorem był krótki. 

Na początku też odciągałam ręcznym oj trzeba się było nameczyc troszkę nie to co elektryczny. 

Ja to nie wiem jak 2 miesiące mogłam się męczyć na ręcznym haha 

Też z synem się męczyłam ale wtedy tak tego nie czułam, teraz jak ma się elektryczny to czuć ta różnicę 

Mazią też się zastanawiam jak dałaś radę. Ja szybkobym zmieniła na elektryczny. 

Na ręcznymi wytrzymałam 2 tygodnie 😀

Ja to chyba już tak często nie sciagakam z tego co kojarzę więc pewnie przez to . Bo nie przypominam sobie bym w nocy ściągała,także pewnie sporadycznie już sciagalam

Mazia mi siostra ręczny pożyczyła to na ten sam dzień oddałam bo nie dałam rady