Ja stosowałam się do niektórych wskazówek: jadłam mało i często, nie przejadałam się, nie jadłam słodyczy, zastąpiłam słodkie owocami i warzywami (da radę sobie wmówić, że to słodkie :-p ), piłam 2 litry wody dziennie (z kranu, nie trzeba specjalnie kupować mineralnych), ćwiczyłam pierwsze 3 miesiące, dopóki nie okazało się, że mam krzywą miednicę i mi nie wolno.
Przez pierwsze 3 miesiące schudłam 4 kg (to też wynik mdłości i niechęci do jedzenia czegokolwiek ponad to, co musiałam).
Teraz jestem w 27. tygodniu ciąży i do tego czasu przytyłam 6 kg, więc wynik jest w miarę dobry 
ja rowniez jadlam systematycznie, niewiele, ale egularnie, przede wszystkim odstawilam fast foody itp i po ciazy waze mniej niz przed
Tak to prawda fast food na pewno w ciąży trzeba odstawić.
ja przytyłam łącznie 20kg
ja niestety pozwalałam sobie od czasu do czasu na fast foody,
przede wszystkim trzeba ograniczyć słodycze i inne puste kalorie
Ja bardzo często jadłam snicersy, bo miałam taką zachciankę:)
ja po przeczytaniu tego artykułu opracowałam dokładny plan jak powinna wyglądać moja dieta i ćwiczenia w ciąży. niestety okres ciąży sam zweryfikował moje postanowienia 
Ja na początku ciąży ciągle miałam ochotę na słodycze lecz w tym czasie dużo nie przykryłam, ale w drugim semestrze ciąży starałam jak najwięcej jeść owoców i warzyw przy tym unikając jedzenia fast food, chipsów, słodyczy itp
Ja też unikałam fast food.
Dla mnie to jeść z umiarem i przede wszystkim zdrowo.
Na szczęście jestem w ciąży chyba w najlepszym czasie bo zajadam sie tylko świeżymi owocami i warzywami dzięki czemu nie mam żadnych zachcianek na słodycze itp. Przed ciążą jakoś nie przepadałama za słodkim i teraz mam tak samo…
O to super, ze odżywiasz się zdrowo. to jest najważniesze.
ja dużo przytyłam -20kg ale szybko wróciłam do normy
Dobrze jest odżywiać się zdrowo i mieć ruch. Ja i odżywiałam się w miare zdrowo (czasem ale bardzo rzadko zdażyły mi się wyjątki) i miałam ruch. Przytyłam w normie, ale jeszcze nie powróciłam do formy sprzed.
Tak ja bym powiedziałą: dobra dieta, bo z tym ruchem w ciązy nie wolno przesadzać.
ja w ciąży przytyłam 23 kg ale teraz ( 3 miesiące po porodzie) już prawie wróciłam do swojej wagi trochę jeszcze mi brzuch został
ja żałuję, że w ciąży tak dużo przytyłam przez złą dietę
Ja na szczęście apetytu nie miałam to i dużo nie przytyłam.
dobra dieta jest podstawą, ale bez przesady, żeby sobie wszystkiego odmawiać. Co do ruchu to dużo spacerować jeśli oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań