Znam takie osoby, które mało jadły i ćwiczyły. Odżywiały się zdrowo, a przytyły sporo… Często to jest kwestia wód płodowych, wielkości dziecka, odkładającej się wody w organizmie.
to jest kwestia indywidualna kobiety czy ma predyspozycje do tycia i jakie rośnie dzieciatko w brzuszku
najważniejsze jest dziecko i żeby ono rozwijało się prawidłowo,ale faktycznie jak za dużo się przytyje pow 20kg to też nie jest za dobrze
Mala waga w ciazy zle… duza takze zle. Trzeba balansowac pomiedsy dobra waga. Skutki nadwagi moze odczuć takze maluszek… w brzuszku i po urodzeniu
Super!! Grunt to nie tyć z 30 kg
bo potem ciężko zrzucić nie mówiać o ryzyku dla dziecka
no i wiadomo że kobiety z nadwagą przed ciążą muszą się szczególnie pilnować i starać przytyć około 10 kg:( ciekawe czy mi się uda…
ja teraz w ciąży przytyłam 25 kg i choć już spadłam na wadze ok 17 kg (niecałe 2 tyg od porodu) to uważam że przy kolejnej ciąży powinnam bardziej wagi pilnować jednak
ja przytyłam 23 kg i po porodzie zeszło mi około 10… reszta już nie tak fanie schodziła … a to wszystko przez męża!
zbyt mocno rozpieszczał mnie słodkościami ![]()
Jakoś nigdy nie stosowałam jakiś szczególnych diet. Zawsze konczyło się tak, że chcąc zaczać dietę miałam ochotę na różne zakazane smakołyki. Będąc w ciąży czułam się dobrze, do 8 miesiąca pracowałam, nie siedziałam w domu leżąc przed telewizorem i podjadając.Z jedzeniem jakoś nie ograniczałam się, jadłam kiedy chciałam i to na co miałam ochotę. Na początku ciąży szczególnie miałam ochotę na pizze, kebaby itp.
Poród za 3 tygodnie, póki co przytyłam 13 kg. Polecam spacery i świadomość tego, że w ciąży nie je się za dwoje, ale dla dwóch.
ja uwazam ze organizm wie, czego chce, nawet jesli przytyje za duzo, widac ta rezerwa mu potrzebna
kiedy dowiedziałam się że mam cukrzyce ciążową to od razu zmieniłam dietę. zaczęłam jeść mało a często. sniadanie było obowiązkowym posiłkiem. od momentu zmiany diety bardzo mało tyłam a dzidziuś był zdrowy
ja jem sporo owoców i warzyw, jak najwiecej staram ruszac sie i duzo nie przytyłma
ja przytyłam 10 kg, ale szybko to zrzuciłam
łatwo postanowić trudno zrobić …
Jadłam to na co miałam ochote. Problemów w ciąży nie miałam z cukrzycą. Przytyłam 15 kg i jak dla mnie szczupłej osoby było ok bo np ciuchy lepiej pasowały na mnie ![]()
Ja mam jeszcze miesiąc a już przytyłam 30 kg
Ja przez całą ciążę prztylam 9 kilo
ja przytyłam chyba prawidłowo, bo w pierwszej ciąży ok 16kg a w drugiej 14kg i wszystko od razu zrzuciłam po porodzie
ja niestety nie unikałam i 23 kg na plus niestety ;/
ja w pierwszej 15 bo za duzo slodyczy jadlam