Mazia to peqnie o latexowych piszesz chyba nuk ma takie jak sie nie myle ;) faktycznie i oni maja butelki waskie tez;)
MamaLaury teraz wlasnie te szerokie wszedzie wiec moze jej nie podpasowala taka wydziwiona waska ;)
Mazia to peqnie o latexowych piszesz chyba nuk ma takie jak sie nie myle ;) faktycznie i oni maja butelki waskie tez;)
MamaLaury teraz wlasnie te szerokie wszedzie wiec moze jej nie podpasowala taka wydziwiona waska ;)
Ja nie miałam tych wąskich butelek, ale pewnie cięzko się je też myje co?
mamaem no w sumie jak masz myjkę to bez problemu, ale ja sporadycznie myję myjką ja wkładam gąbkę i widelcem dociskam gdzie nie dosięgnę :D
porażka;) wąska butelka chyba dla bardziej wytrwałych rodziców;) hehe wole szerokootworowe;) te wąskie fajne ale jednak nie dla mnie;)
A wkładacie butelki do zmywarki czy myjecie tylko ręcznie a potem sterylizator?
Oleksandra nie których butelek nie mozna myć w zmywarkach musisz patrzeć intrukcje, ja takowej nie mam wiec problemu nie mam ;) ale zawsze najpierw myłam sterylizacja potem;) z czasem coraz rzadziej sterylizowałam a przelewałam wrzątkiem butelki ale szczerze jak masz sterylizator to jest chwila moment i lecisz ze wszystkim czyli butelki i smoczki;D zaoszczedzenie czasu;)
co do zmywarek one maja chyba nabłyszczacz czy mi sie wydaje? jesli tak to raczej by,m z tego zrezygnowała
Ja butelki myje ręcznie w gorącej wodzie. Sterylizatora nie używam. Tzn używałabym pewnie pierwsze miesiące teraz sporadycznie butelka w nocy jak nas nie ma. Ale ja z tych co nie prasują ubranek dziecku tylko noworodkowi. Z tym że używany suszarki i nie są pogniecione
zawsze warto raz na jakiś czas wysterylizować
Ja teraz conajmniej raz na tydzień sterylizuje jeszcze, no nie wymaga to odde mnie jakoś dużo pracy a zawsze mam wrażenie że są bardziej czyste;p
Ja teraz non stop ze względu na to że mamy często problem z tą wodą która jest tak jest trzeba więc zabić wszystkie bakterie
ja częsciej sterylizyje jak mała ma infekcje to wtedy żucam te butelki i smoczki częściej do sterylizatora
ja zawsze butelki myje ręcznie ale tak rzadko Używamy że nie ma sensu nawet często starelizować. Częście j stare lizuje np. Smoczek dla młodszej czy Gryza ki
Aniss ja też właśnie sterylizuje jak jest chora odciągacz kataru, bo przeciez tam największe zarazki:)
o tym nie pomysłałam ;/ dla mnei problemem jest rurka bo szybko zmienia swoj wyglad jak sie tam woda dostaje;(
Sterylizacja zabija wirusy więc warto nie trwa to długo a mamy pewność że butelka czy smoczek jest czysta bo niekiedy po zwykłym myciu jak sprawdzić w uv to okazało by się że dalej coś zostało bakterii a one się szybko namnażają
Ja używam sterylizatora jak nie miałam wyparzalam wrzątkiem smoczki i butelki
teraz te sterylizatory to ega ułatwienie dla rodziców;) ja przy pierwszej cócki bawiłam sie z garnkami ale teraz widze tą różnice ile potrafi zaoszczędzić czasu;)
No jest to oszczędność czasu a przede wszystkim włączasz i nie musisz się martwić niczym tylko zostawiasz a maszyna robi swoje :)
Ja też żyję bez sterylizatora i najgorzej jak chcę coś wysterylizować na szybko to gotuję wodę w czajniku elektrycznym i polewam wrzątkiem. Tylko najczęściej kończy się to na poparzonych moich palcach.
No właśnie a pomysł jakby dziecko ściągało to na siebie nie raz tak nie myślimy Laura teraz umie sobie krzesło podsunąć i wejść na nie więc jest w stanie wszędzie się dostać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.