Aktywny sen a wybudzania

No i też nie ważne żeby dziecko miało twardy materac bo z twardego łatwiej jest przekręcić głowę nawet jak będzie twarzą do materaca.

1 polubienie

@SylwiaMK zgadza się, my mamy dosc twardy
@Paulina.K jest szansa :sweat_smile:wiadomo że co jakis czas zajrzę ale juz rzadziej

1 polubienie

Mamy z rucken taki polecany chyba mocno, mąż robił rozeznanie ale muszę sprawdzić jaki dokładnie zapewne będzie jakiś dokładny opis

Potrafi obracać się już w dwie strony? U nas problem minął jak mały ogarnął obracanie z brzucha na plecy i znpelcow na brzuch :wink:

No to też prawda że problemem było jak się obracał z pleców na brzuch i nie umiał wrócić na plecy :face_with_raised_eyebrow:

U nas niestety to nie rozwiązuje problemu bo łóżeczka jej nie starcza :joy: ostatnio znalazłam ją obróconą o 180° jak w zegarku, a innego razu utknęła jak obróciła się z brzucha na plecy i jakoś w bok i wylądowała w poprzek łóżeczka i już nie mogła się bardziej ruszyć :see_no_evil:

Spoko spoko, mój też sie obracał o 180 stopni, ale czy potrafi się wgl obrócić na macie chociażby? Z czasem te obroty są sprawniejsze i nasz mały też się męczył w dostawce i mu nie wychodziło ale z czasem nabrał wprawy :smiley:

Nie no u nas obroty już ogólnie we wszystkie strony :see_no_evil:
Dziś testuję spanie w śpiworku, znalazłam jakiś w który się jeszcze zmieściła i jest taki na lato akurat :joy:

Z nogawkami czy bez ? :smiley: bo w takim bez nogawek jak się juz kręci w dwie strony to może się denerwować :face_with_peeking_eye::smiley:

Moj bąbel szybko siadł wiec w sumie nie skorzystałam ze śpiworów ale teraz na jesień myszkę by kupić z nogawkami

A to chyba klasyczne że te dzieci tak wierzgają podczas spania :stuck_out_tongue_winking_eye::joy: ja swojego jak kładę to często na plecach lub boku to za moment jak zaglądam to już jest na brzuchu a później jak patrzę to leży tak obrócony właśnie w poprzek czy w ogóle inną stronę że zastanawiam się jak ja właściwie to kładłam że on teraz tak leży :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: ale na szczęście to kręcenie go nie wybudza :face_with_peeking_eye::blush:

Najważniejsze żeby materac nie był zbyt miękki i żeby dziecko nie miało dużej poduszki. Dziecko jest jednak tak skonstruowane że samo sobie krzywdy nie zrobi więc jeżeli będzie spać na płasko to się nie przydusi nie martw się :slightly_smiling_face:
Co do głównego tematu to mój mały nie lubił spać na brzuchu więc nie pomogę niestety :face_with_diagonal_mouth:

1 polubienie

To daj znać bo jestem ciekawa

1 polubienie

W łóżeczku nie ma nic nawet poduszki.
@Mamilove znalazłam i jest opisany jako średnio twardy

1 polubienie

Kurczę odkąd młody z nami śpi to tak to wygląda jak na tych memach …. Ja z mężem n krańcach łóżka a on w poprzek albo na nas :rofl:

1 polubienie

O tym samym dziś myśleliśmy że zawładną naszym łóżkiem a najmniejszy jest

@usmiechnietaMama o fajnie że piszesz o obrotach na plecy, mam nadzieję że u nas tez sie poprawi jak juz corka osiagnie tą zdolnosci powrotu na plecy
@MamaMalychStopek ja biore córkę do łóżka jak juz nie daje rady jej uśpić nad ranem albo jetsem3mega zmeczona a ona nie ale wtedy jestem niewyspana, śpię jakos sztywno bo boje się jej nie przygnieść i jeszcze myślę zeby mąż się nie obracał bo nawet nie wie kiedy ona śpi z nami :heart_eyes:

No ja też jak chce się wyspać jednak to biorę młodego do nas ale staram się go przykładać do łóżeczka żeby jednak się przyzwyczajał na nową do spania w łóżeczku

@usmiechnietaMama właśnie bez nogawek, liczyłam że po prostu będzie spała :joy: z brzucha spokojnie dała radę ale wrócić gorzej :sweat_smile:
@MamaMalychStopek to ja biorę do łóżka “na siebie” jak potrzebuję spać w ogóle :joy: jak odłożyć się nie da a jednak ogólnie spać z nią to się nie wyśpimy

To ja się wysypiam jak młody śpi z nami, gorzej mój mąż bo mały śpi na nim i on się jednak gorzej wysypia :joy: