Alergia a ciąża

ja przed i w trakcie ciąży na szczęście nie ma tego typu problemu. i alergii też żadnej nie mam.

ja alergie miałam i po porodzie mam nadal a co najgorsze większość leków nie można brać przy karmieniu piersią a tu wszystko pyli :frowning:

monika a spytaj sie może o wziewne bo coś mnie sie zdaje ze takie można. Nie wiem co prawda jak masz tą alergie zaawansowana, więc cieżko mi doradzić.

mi też problemy trądzikowe skończyły sie po porodzie

agus czyli można powiedzieć że ciaża cie wyleczyła.

angela: tak, mam nadzieję, że trądzik nie wróci

jeśli ktoś już miał alergię przed ciążą to w czasie ciąży kontynuuje leczenie, ważne by od razu udać się do alergologa bo dawka leku może być za mała lub za duża, albo po prostu dostaje się inny lek

wg mnie trzeba udac się do alergologa bo nie wiadomo czy dane leki mogą być przyjmowane w ciazy

Ważne tez żeby poinformować zaraz na początku lekarza prowadzącego o alergii. świadomość lekarza prowadzącego o naszym stanie zdrowia jest bardzo ważna i może on wtedy lepiej ta ciążę prowadzić.

dokładnie najlepiej udać się do lekarza jeśli mia się alergię wtedy on nam najlepiej pomorze. W ciąży trzeba dbać o siebie dwa razy bardziej.

czasem w ciazy pojawia sie alergoa której przed ciaza sie nie miało

ciesze sie ze nie mialam alergi w ciazy bo balabym sie brac jakiekolwiek leki mimo ze lekarz powie ze mozna je brac i nie zaszkodza dziecku ja do konca nie bylabym tego taka pewna

ja przez dwa czy trzy tygodnie brałam leki bo nie wiedziałam że jestem w ciaży. Jak sie okazało negatywnie to na szczeście nie wpłyneło na dziecko.

takie leki rzadko wpływaja negatywnie, ale lepiej nie brac

ja też dość póxno dowiedziałam się o ciąży i tez brałam lekarstwa których nie powinno się brac w ciąży - na szczęście wszystko się dobrze skończyło, ale tak na prawdę to potem całą ciążę się tym martwiłam

nigdy nie wiadomo jak lek wpłynie na nasze dziecko

anusia_100 ale jak sie jest pod stala kontrola lekarza to on wie co mozna przyjmowac w ciazy wiec nie poda nic czego bysmy nie mogly brac

trzeba się pilnować i wszystko konsultować z lekarzem

Tak lekarz wie ale ja bym wszystko konsultowała z ginekologiem

ja miałam alergie na kota w czaie ciązy ale zaraz po porodzie mi przeszło