Alergia na mleko modyfikowane?

zgadzam się

U mnie wczoraj była pielęgniarka i właśnie rozmawiałyśmy na temat mleka modyfikowanego, mimo że ja nie używam przy małej (jeszcze). Mówiła, że to nie jest takie proste, żeby dobrać takie, które spasuje dziecku od razu. Niestety trzeba metodą prób i błędów, ale ze warto temu poświęcić czas. Mówiła o jakiejś stronie w internecie (ale nie pamiętam nazwy), gdzie właśnie jest opisane w jaki sposób można testować mleko i jak dobierać do potrzeb dziecka. Trzymam kciuki, żeby udało się dobrać dobre mleko i żeby chrostki zniknęły  ;) 

Oj tak my przez dużo mlek przeszliśmy z pierwszym synem . Jak nie bol brzucha to smak bue ten itp

u Nas tez dużo mlek kupiłam i córce bo Córce nie podchodziły 

Niektóre całe szczęście można kupić w maltych saszetkach . 

właśnie to zbawienie, bo można wypróbować 

Tak ba testy w sam raz

Ja dawałam próbki mm i tylko z jednej firmy syn nie chciał pić.. 

ja też tak miałam próbki mleka i dopiero widziałam które synek toleruje a które nie 

Też kupuje takie jednorazowe saszetki mleka, ale mojej to w sumie żadne mm nie smakuje...

te próbki są fajne bo w sumie mozna przejść na mleko bez problemu że zostanie nam puszka mleka do wyżucenia;/ nie wspomne o kosztach;)

jednak z naszego doswiadczneia kiedy przechodziliśy na mm po mieszance mlekozastepczej dopiero udało sie nam wprowadzic mm sposobem stopniowym;) czyli zmneisjzając liczbe miarek dotychczasowego mleka, bo jak sie okazało nasze dziecko sie przyzwyczaiło do smaku mleka dotychczasowego;) i niestety żadne saszetki nie działały;) po prostu jej to mleko nie smakowało;)

nie oszukujmy się bo te mleka są w smaku specyficzne  

Właśnie wiem mają specyficzny smak (aż z ciekawości spóbowałam). Moja ma już 14 miesięcy prawie to zastanawiam się nad podaniem jej zwykłego mleka, ale trochę się boję jak zareaguje. Słyszałam że są jakieś Łaciate Junior specjalne dla dzieci. 

Paula laciate junior ono jest bardziej tluste niz zwykle 3.2% w kartoniku litrowym wiec nie musi stac w lodowce;) no chyba ze jest juz otwarte;)

Po roku mozna podawac mleko krowie, ja gotuje owsianke czy kaszke manna budyn ale mleko w butelce dostaje mm z racji tego ze mala jest nie jadkiem a w tym mm jest jednak wiecej witamin i jak rozmawialam z alergolog to tez mowila ze jest przebadane specjalnie dla dzieci jest takie bardziej wartosciowe lepsze dla dziecka niz takie z butelki krowie wiec poki co jestemy na mm zwlaszcza ze je go teraz mniej wiec i koszt juz nie taki jak byla mlodsza i jadla tylko mm;)

W temacie mleka Ci nie doradzę ale mogę powiedzieć co u nas pomogło przy wysypce i AZS. Kąpiel w krochmalu od Atoperal. Fajne jest to, że łatwo się go używa i nie trzeba nic gotować. Po prostu wsypujesz miarkę proszku do wody. U nas była bardzo duża różnica :)

tak jest mleko łaciate junior 3,7% chyba nie 3.2

Ja nigdy nie kupowałam tego junior tylko,  że starszy miał alergie więc przez 2.5 roku nie dostawał żadnego mleka poza mm dla alergików.

te mleko jest moze lepsze w smaku ale trzeba pamietać ze ono ma tam z tego co pamietam 2 dni do spożycia po otwarciu a jednak taki 1 litr to za wiele maluch nie wypije;)wiec reszta albo do kawy albo wykorzystać do czegoś innego;) 

Ja też miałam przechodzić na krowie, ale jakoś cały czas mm idzie w ruch, wiem, że tam jest dużo witamin i na pewno jej nie zaszkodzi. 

Tez dlugo czekałam ze zmiana właśnie z tego powodu :)