Myślę że to wina mleka i objawy typowe są
mm ma więcej wartościowych rzeczy
Ja czasami wolałam dać dziecku mm, zwłaszcza gdy zjadło ubogą kolację. Byłam spokojniejsza, że nie idzie spać głodny
W ciagu dnia to mpze to mleko krowie mozna szybciej przygotowac, jednak w nocy wydaje mi sie ze mm jest latwiej i szybciej podac niz mleko krowie no i te wartosci;)
Zdecydowanie szybciej :) za zawsze miałam w podgrzewaczu ciepłą wodę więc raz dwa mleko było gotowe
A w ogóle jaki jest sens podawac dziecku mleko krowie zamiast mm. Ja jakoś nigdy na taki pomysł nie wpadłam a mam 3 dzieci. Jednak mm jest bardziej dostosowane dla małych dzieci i przebadane. A mleka krowiego też chyba aż tak dużo nie można podawać.
Hmm może i w sumie racja nigdy się nie zastanawiałam nad tym
Ja w butelce też nie podawalabym mleka krowiego tylko co najwyżej kubeczek do śniadania. Chyba , że dziecko koniecznie chciałoby to pewnie wtedy podawałabym
Tak kubek to super pomysl
Ja tez uważam że mm jest dostosowane i ma w sobie to czego aktualnie dziecku potrzeba
Pewnie ze tak jednak przychodzi tako czas gdzie te mleko jednak zastepuje ju mleko krowie, jakis czas temu rozmawialam z kolezanka to mowila ze jej dzieci po roku juz na krowim u mnie nadal mm;)
Też tak uważam. Po to jest mm, by dziecku dostarczać odpowiednich składników odżywczych. To z kartonu jest tak juz przetworzone, że chyba mało co zawiera. A mam koleżankę, ktora roczniakowi podaje w nocy pół do cały karton mleka
Znajoma od 4 miesiąca karmiła dziecko stałymi posiłkami bo odrzuciło pierś i mm.. Może ta.kolezanka też z jakiegoś powodu podawała dziecku mleko z kartonu
Każda z nas robi to, co uważa za najlepsze dla swojego dziecka i czasem na prawdę lepiej nie komentować cudzych wyborów, bo nie wiemy czym one są podyktowane.
Ale jeśli słyszę od mamy czy teściowej, że moje dziecko ma już 5 miesięcy i mu mleko na pewno nie wystarcza - i czemu nie daję mu już na noc kaszki w butelce czy papek w dzień to trochę mi się ciśnienie podnosi... Bo one nam już dawały... I widać, że wyszło nam to na dobre... Czy to tak ciężko zrozumiec, że to nasze dzieci a to co było dobre 30 - 40 lat temu w dzisiejszych czasach może się już nie sprawdzać....
Ja nadal podaje mleko modyfikowane. myślałam o tym mleku z kartonu, ale nie wiem czy to jest dobre ?
Po pierwszym roku życia mleko z kartonu jest nawet wskazane bo ma dużo wapnia. Jakieś kakao albo owsianka czy płatki z mlekiem nie musi to być codziennie ale czasami warto dawać
Mamaem ja już jak młody skończył rok przeszłam na mleko krowie .W zasadzie po roku juz się wprowadza mleko krowie , ale nie jako dodatek bo to już po 6 miesiącu życia. U nas kakao nie bardzo wchodziło w grę bo syn nie chciał, ale mleko do picia szło litrami. Teraz mając te ponad 2.5 roku to kako wypija chętnie no i płatki z mlekiem notorycznie. Ja mam bardzo mleczne dzieci, więc u nas dużo się spożywa nabiału bo oni je kochają
Tak po toku można :)
U nas alergia na laktozę od początku na mieszance mlekozastępczej a po roku pierwsze próby i tak do 2 lat walczyliśmy z alergią. Później znów stopniowe wprowadzenie produktów mlecznych u nas ustala alergia z wiekiem
Mazia ale dawałaś takie 3,2 czy to junior?