W ciąży jesteś szczególnie narażona na niedobór żelaza i kwasu foliowego, które mogą prowadzić do groźnej anemii. Niedokrwistości nie można ignorować, ponieważ jest niebezpieczna nie tylko dla przyszłej mamy, ale też dla maluszka. Sprawdź, jak jej zapobiec i co robić, gdy się pojawi.
Ja miałam anemie przed w trakcie i po ciąży teraz moja córka ma 3 miesiące a ja w końcu nauczyłam się jeść wolowine i buraki i po anemii!!
Nie mam anemi w ciazy. Mam dobre wyniki krwi
Ja nie mialam ale synek ma
Zdecydowanie polecam wzbogacenie diety (poza składnikami, które zawierają żelazo) w witaminę C, dzięki czemu więcej żelaza zostaje w naszym organizmie.
Innymi słowy, łączymy składniki z żelazem z tymi, które mają witaminę C (polecam surową paprykę, jako przekąskę do wszystkiego)!
oj miałam anemie w ciazy, nie czulam sie za dobrze ale po porodzie sie ustatkowalo
póki co moje wyniki trzymaja się w normie, mam nadzieję że nie dojdzie u mnie do anemii
Polecam sok z burakow! Moze byc z surowych choc z kiszonych dziala o wiele lepiej. Niestety po kiszonym mialam zgage jesli ktos lubi cwikle to ten sok smakuje bardzo podobnie
Nie miałam anemi podczas ciązy
A ja polecam herbatkę z pokrzywy z odrobiną jakiejś konfitury bogatej w witaminę C, np. dżem żurawinowy To prawdziwa bomba żelazowo - witaminowa
ja na początku ciazy cale dnie wymiotowałam , na szczecie anemii nie mialam
ja w ciąży miałam kiepskie wyniki krwi
no to, to już wszystko tłumaczy, bardzo pomocny. Takich odpowiedzi szukałam
Bardzo się tego obawiałam, bo tracę na wadze. Ale zarówno lekarz jak i ten artykuł bardzo mnie uspokajają.
u mnie brak objawów anemi
Żelazo, żelazo i jeszcze raz żelazo…nie tylko jako suplement ale i w produktach.
Jeśli czujemy się w ciązy wiecznie zmęczone-wyczerpane warto poprosić o dodatkowe badania krwi.
ja w ciąży w pierwszy trymestrze czułam ciągłe zmęczenie i osłabienie a wyniki miałam w normie
moje wyniki były w normie
Ja mialam silne wymioty ale bez anemii