Anemia podczas ciąży

Ogólnie każdy mówi, że wyglądam jakbym miała anemie zwłaszcza jak jestem bez makijażu. W ciąży też mi mówili ale na szczęście wszystko ok

Naturalne metody najzdrowsze jednak trzeba przestrzegać zaleceń lekarza

sok z buraka polecam

dużo żelaza, wiadomo że żadne leki nie są tak dobre jak szukanie pomocy w pokarmie

ja mam stan przedanemiczny i codziennie piję koktajl z buraka, jem dużo szpinaku, pietruszki, zwiększyłam ilość czerwonego mięsa w diecie… za tydzień następne badanie krwi i zobaczymy czy udało się trochę polepszyć parametry czy trzeba będzie brać leki…

z anemia nie miałam problemów, jem dużo mięsa w ciąży równiez jadłam

Nie miałam problemów z anemią

mnie w ciazy odrzucalo od miesa i nabawilam sie anemii, musialam przyjmowac zelazo, po ktorym rowniez bylo mi niedobrze. zelazo warto spozywac w orzechach, zielonych warzywach, z dodatkiem witaminy c (np. sok pomaranczowy) - wtedy lepiej sie wchlania

zdrowa dieta bogata w owoce, warzywa a przede wszystkim zróżnicowana pomaga nie mieć anemi

niestety dieta nie pomogła i muszę zacząć brać żelazo ale to już prawie koniec 37 tc więc tylko na sam koniec…

W ciazy nie mialam anemii

Dieta ma bardzo duże znaczenie nie tylko w czasie ciąży.

Ja przyjmowałam suplementy w postaci żelaza gdyby nie to to na pewno miałabym anemię

Czarnulka089 a jak ze skutkami ubocznymi? byly?

Nie miałam problemów z anemią, ale znam osoby które ją miały

Anemii nie miałam ale byłam zagrożona anemią i przez całe obie ciąży brałam dużą dawkę żelaza

u mnie anemii nie wykryli wszystkie badania dobrze wyszly

Ja miałąm w obu ciążach anemię

ja tydzień temu robiłam morfologę i wyszła mała anemia. Zaopatrzyłam sie w proszki i zobaczymy.

całe życie walczyłam z anemią, a w ciąży jak ręką odjął:)