Anemia w ciąży niska ferrytyna , żelazo

Właśnie dziwię się bo energii mam więcej niż przed ciążą .

1 polubienie

Może hormony teraz tak działają, oby tak zostało jak najdłużej :blush:

1 polubienie

Noo tej energii to bym jednak po porodzie więcej wolała :sweat_smile:

To zazdroszczę bardzo, ja jestem takaaa zmeczonaaa

1 polubienie

Haha, no jasne, ta energia po porodzie najbardziej by się przydała

1 polubienie

Aaaa no to wszystko jasne :rofl::rofl:

2 polubienia

A jeszcze z lekko gazowaną jako jest dobry :smiling_face::smiling_face:

2 polubienia

Niska ferrytyna to nie tylko żelazo, ale i białko transportujące. Kwas cytrynowy pomaga wchłaniać żelazo, a wapń je ogranicza

1 polubienie

To super, że masz więcej energii Czasem organizm dobrze sobie radzi mimo niskiej ferrytyny, ale warto kontrolować poziomy i dbać o dietę, żeby nie spadło bardziej.

1 polubienie

Ja bez ciąży mam fatalną właśnie :confused:

1 polubienie

I co jesteś na tabletkach cały czas ? Jak ją masz sobie podnieść ?

U mnie też kiepskie wyniki są., aż kiedyś miałam problem ze mi tętno za bardzo skoczyło do góry przez to bo mi się to wiąże z niedokrwistowcią. Nie mogła mi lekarka znaleźć czemu… Ja już odpuściłam w pewnym momencie bo ileż badań można robić. Jedynie poczekałam żeby te wyniki się unormowały na tyle by ten puls był w normie i teraz kontroluje co jakiś czas krew i staram się jeść rzeczy bogate w żelazo

2 polubienia

Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej

1 polubienie

Ja idę w czwartek na badania, będę też miała krzywa cukrową. Coś czuję, że będę ten wątek czytała jeszcze raz, żeby poprawić wyniki :crazy_face:

3 polubienia

Nie lubię tego badania, miałam je kiedyś przed ciążą robione i ilość czasu jaką trzeba spędzić to dramat

1 polubienie

Niestety u mnie żywienie nie pomagało. Skończyło się na tabletkach i potem się wyrównało. Dostałam taka rozpiskę i przykładowy jadłospis na cały tydzień ale co z tego jak na połowę składników zawierających żelazo mam uczulenie. Długo jeszcze jak urodziłam miałam niski poziom więc długo zażywałam tabletki ale finalnie pomimo kp wyrównał się poziom.

1 polubienie

Ojj nic przyjemnego , cały dzień przymulony po tym i posmak cukru najgorszy przez cały dzień

1 polubienie

Mi czas jakoś zleciał , posiedziałam trochę na forum trochę na Facebook i mi zleciało gorsze było uczucie po cały dzień do niczego

2 polubienia

Ojj najgorsze badanie w ciąży, dałam z nim radę bo wiem że niektórym ciężko nie dają rady . Ale cały dzień ten posmak cukru i taki śpiący :sleeping:

2 polubienia

Ja tak samo czas też w miarę szybko zleciał :wink:

1 polubienie