Właśnie dziwię się bo energii mam więcej niż przed ciążą .
Może hormony teraz tak działają, oby tak zostało jak najdłużej ![]()
Noo tej energii to bym jednak po porodzie więcej wolała ![]()
To zazdroszczę bardzo, ja jestem takaaa zmeczonaaa
Haha, no jasne, ta energia po porodzie najbardziej by się przydała
Aaaa no to wszystko jasne ![]()
![]()
A jeszcze z lekko gazowaną jako jest dobry ![]()
![]()
Niska ferrytyna to nie tylko żelazo, ale i białko transportujące. Kwas cytrynowy pomaga wchłaniać żelazo, a wapń je ogranicza
To super, że masz więcej energii Czasem organizm dobrze sobie radzi mimo niskiej ferrytyny, ale warto kontrolować poziomy i dbać o dietę, żeby nie spadło bardziej.
Ja bez ciąży mam fatalną właśnie ![]()
I co jesteś na tabletkach cały czas ? Jak ją masz sobie podnieść ?
U mnie też kiepskie wyniki są., aż kiedyś miałam problem ze mi tętno za bardzo skoczyło do góry przez to bo mi się to wiąże z niedokrwistowcią. Nie mogła mi lekarka znaleźć czemu… Ja już odpuściłam w pewnym momencie bo ileż badań można robić. Jedynie poczekałam żeby te wyniki się unormowały na tyle by ten puls był w normie i teraz kontroluje co jakiś czas krew i staram się jeść rzeczy bogate w żelazo
Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej
Ja idę w czwartek na badania, będę też miała krzywa cukrową. Coś czuję, że będę ten wątek czytała jeszcze raz, żeby poprawić wyniki ![]()
Nie lubię tego badania, miałam je kiedyś przed ciążą robione i ilość czasu jaką trzeba spędzić to dramat
Niestety u mnie żywienie nie pomagało. Skończyło się na tabletkach i potem się wyrównało. Dostałam taka rozpiskę i przykładowy jadłospis na cały tydzień ale co z tego jak na połowę składników zawierających żelazo mam uczulenie. Długo jeszcze jak urodziłam miałam niski poziom więc długo zażywałam tabletki ale finalnie pomimo kp wyrównał się poziom.
Ojj nic przyjemnego , cały dzień przymulony po tym i posmak cukru najgorszy przez cały dzień
Mi czas jakoś zleciał , posiedziałam trochę na forum trochę na Facebook i mi zleciało gorsze było uczucie po cały dzień do niczego
Ojj najgorsze badanie w ciąży, dałam z nim radę bo wiem że niektórym ciężko nie dają rady . Ale cały dzień ten posmak cukru i taki śpiący ![]()
Ja tak samo czas też w miarę szybko zleciał ![]()