Właśnie dziwię się bo energii mam więcej niż przed ciążą .
Może hormony teraz tak działają, oby tak zostało jak najdłużej
Noo tej energii to bym jednak po porodzie więcej wolała
To zazdroszczę bardzo, ja jestem takaaa zmeczonaaa
Haha, no jasne, ta energia po porodzie najbardziej by się przydała
Aaaa no to wszystko jasne
A jeszcze z lekko gazowaną jako jest dobry
Niska ferrytyna to nie tylko żelazo, ale i białko transportujące. Kwas cytrynowy pomaga wchłaniać żelazo, a wapń je ogranicza
To super, że masz więcej energii Czasem organizm dobrze sobie radzi mimo niskiej ferrytyny, ale warto kontrolować poziomy i dbać o dietę, żeby nie spadło bardziej.
Ja bez ciąży mam fatalną właśnie
I co jesteś na tabletkach cały czas ? Jak ją masz sobie podnieść ?
U mnie też kiepskie wyniki są., aż kiedyś miałam problem ze mi tętno za bardzo skoczyło do góry przez to bo mi się to wiąże z niedokrwistowcią. Nie mogła mi lekarka znaleźć czemu… Ja już odpuściłam w pewnym momencie bo ileż badań można robić. Jedynie poczekałam żeby te wyniki się unormowały na tyle by ten puls był w normie i teraz kontroluje co jakiś czas krew i staram się jeść rzeczy bogate w żelazo
Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej
Ja idę w czwartek na badania, będę też miała krzywa cukrową. Coś czuję, że będę ten wątek czytała jeszcze raz, żeby poprawić wyniki
Nie lubię tego badania, miałam je kiedyś przed ciążą robione i ilość czasu jaką trzeba spędzić to dramat
Niestety u mnie żywienie nie pomagało. Skończyło się na tabletkach i potem się wyrównało. Dostałam taka rozpiskę i przykładowy jadłospis na cały tydzień ale co z tego jak na połowę składników zawierających żelazo mam uczulenie. Długo jeszcze jak urodziłam miałam niski poziom więc długo zażywałam tabletki ale finalnie pomimo kp wyrównał się poziom.
Ojj nic przyjemnego , cały dzień przymulony po tym i posmak cukru najgorszy przez cały dzień
Mi czas jakoś zleciał , posiedziałam trochę na forum trochę na Facebook i mi zleciało gorsze było uczucie po cały dzień do niczego
Ojj najgorsze badanie w ciąży, dałam z nim radę bo wiem że niektórym ciężko nie dają rady . Ale cały dzień ten posmak cukru i taki śpiący
Ja tak samo czas też w miarę szybko zleciał