To super pomysł, jednak nie każdy może sobie na taki wydatek pozwolić. Ale byłam w tym roku na komuni i brakowało osoby która by czymś te dzieci zajęła, by nie latały po dworze, a przez chwilę się zabawiły.
Nie raz na olx można znaleźć taką osobę za grosze nikt nie powiedział że musi nam towarzyszyć ona przez całą imprezę przecież bo wtedy to są faktycznie koszta
z jednej strony spoko taki animator bo ogarnie te dzieci i sie nimi zajmie ale to koszt dla organizatorów imprezy. Jeszcze jak maja własne dzieci, który sie ten animator zajmie to spoko ale jak nie maja dzieci to jednak tak troch słabo. Ja wychodze z założenia, że każddy rodzic powinien pilnowac wlasnego dziecka. jak braliśmy slub w zeszłym roku to mieliśmy takiego animatora ale tylko dlatego żeby ponad 20 dzieci, że tak powiem nie pałętało się pod nogami na parkiecie. Taki koszt na 3h to chyba było wtedy 500zł.
Dlatego coraz więcej osób zamiast animatora decyduje się na dmuchana zjeżdżalnia albo skakance tez super atrakcją a znacznie tańsza :) fajnie jest też jak niektóre sale mają np sale po prostu dla dzieci jakieś kulki,gry i zabawy :)
latem to mzońa i dmuchańce kiedyś animatorzy byli bardziej na czasie;) za jakis czas pewnie bedzie coś innego;)
a jaka jest cena takich dmuchańców ?
Tylko takie dmuchańce to znowu trochę strach by się jakaś tragedia nie wydarzyła, złamanie czy inne kontuzje...ktoś i tak musiałby pilnować dzieciaków.
U nas pożyczyć takiego małego dmuchana można już od 200 złotych więc myślę że w porządku:) no trzeba patrzeć jak wszędzie jak plac zabaw jest obok to też trzeba patrzeć dxiecko jest chwilę w piasku a zaraz leży pod huśtawka
My planujemy na komunię syna wypożyczyć dmuchany zamek koszt to u nas 400 zł . Choć nad animatorem też się zastanawiam żeby zorganizował inne zabawy
Na komunię to super sprawa szczególnie jak są już większe dzieciaczki i nie trzeba aż tak na nie patrzeć bo umieją się ładnie bawić :)
z tymi dmuchańcami to fakt ryzyko jest;( a le to wynajmuja sam dmuchany np. zamek czy osobe do obsługi też?
bo przecież nie każdy sie na tym zna?
U mojej siostry dziecka tak w sumie Roche skorzystaliśmy na czyjejś imprezie . Było kilka komunii e jednym lokalu i jedni wynajęli dmuchane i animatora. Wiadomo że dzieci były zainteresowane i tam podchodziły bo nie rozumieją że to nie nasze i nie można korzystać. Ale pani która to wynajęła była bardzo uprzejma i sam zapraszała dzieciaki z "nie swojej" imprezy aby się wspólnie pobawiły
XYZ w sumie jak jest kilka komunii w lokalu to można się złożyć by wszystkie dzieci się jednak bawiły
To nie takie proste . Rodzice dzieci komunijnych się nie znali to była przypadkowa impreza chyba że po fakcie zaproponować że się można dorzucić
szkoda właśnie ze rodzice już przed imprezą się nie zgadali tak by lepiej było
Ale myslę, że właściciele lokalu mogli dać nr do rodziców by się dogadali... my tak zrobiliśmy z dekoracją kościoła:P
dokładnie zawsze nawet samemu można zapytać co i jak zrobić aby były super atrakcje a po kosztach
U nas tez czasami tak z dekoracja kosciola bywa ;) ale jam dla mnie sam oltarz udekorowany kwiatami tez pieknie wyglada ale to juz jak kto woli,)
Co do dzieci komunijnych w sumie fajnie wyszło ;) dzieci to dzieci zwlaszcza małym jak to wytlumaczyć ze to nie ich impreza skoro sa w zasadzie na jednej sali;)
Tam gdzie byliśmy w tym roku na Pierwszej Komunii też było kilka imprez w jednym lokalu i był dmuchaniec i animatorki, ale to zorganizowała właścicielka, koszty na wszystkich podzieliła. Inaczej byłoby tak jak Xyz opisuje - jedni płacą korzystają wszyscy.
dobrze ze właścicielka wzięła to na siebie zawsze łatwiej niż szukać kontaktu do rodziców