Antybiotyk w czasie kp

Dokładnie a jak antybiotyk jest zalecony na dłuższy okres czasu to tak naprawdę laktacja może się stopniowo wygasić :frowning:

Mój przez antybiotyk u mnie bardzo szybko pdzezwyczail sie do butelki a jednak żeby utrzymać laktację trzeba regularnie odciągać zwłaszcza ze osłabienie organizmu wpływa na ilość mleka.
@Mamamalwi a co mówiła ulotka? Że można czy że nie wiadomo?

Dobrze wiedziec ze jest taka stronka ale nie zapominajmy o tym ze kazdy przypadek jest inny i konsultacja z lekarzem to podstawa. Czasami mozna zmienic tez lek na inny jest koliduje z kp.

W sumie odstawienie na czas antybiotyku to dosyc dluga przerwa. Antybiotyk utrzymuje sie jeszcze dlugo we krwi.

1 polubienie

Pewnie też zależy jaki ale faktycznie wtedy spora przerwa

Niestety a dziecko też jak się przyzwyczai do butelki bo łatwiej mu z niej pić niż z piersi to potem może odrzucić pierś.

Chodź są mamy KPI i karmią długo i laktacja nie wygasa więc pewnie jak wszystko zależy

My na razie się karmimy i przez butelkę i przez piers , mam nadzieję że nie odczuci ani jednego ani drugiego :sweat:

1 polubienie

Trzymam kciuki :slight_smile: dużo mam karmi jednocześnie piersią i butelka :slight_smile: najgorzej jest jak się tymczasowo przechodzi tylko na butelkę

Z piersi nie chce rezygnować bo to jednak duża wygoda w nocy :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

1 polubienie

A ja dziś młodemu dałam butelkę z moim odciągniętym mlekiem i wypił raz dwa z buteleczki mamafeel :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

To ja z doświadczenia sugeruję żebyś Ty sama synka nie karmiła butelką w domu :slight_smile: żeby nie znał takiej alternatywy :grin:

1 polubienie

Dlaczego ? W nocy jest mi lepiej dać odciągnięta butle niż żebyśmy się karmili godzinę :sweat_smile:

No w nocy to może też nie do końca skuma. Chodzi o to że jak będzie wolał butelkę zamiast piersi to może się buntować i domagać tej butelki, a jeśli od Ciebie będzie miał tylko cycka to będzie wiedział że od mamy cycek a nie butelka :slight_smile:

2 polubienia

Moj dzis ze 3 razy w nocy jadł :face_with_peeking_eye: ale dawałam bo jest chory i wieczorem miał 38.9 i mało pije więc chciałam go nawodnić. Z tym bidonem i woda to chyba zacznę jak będzie już zdrowy

@BeataSt no u nas tak było :hear_no_evil: ściągnęłam tak jak @karolina27034 do butelki, że 3 razy i był koniec kp :hear_no_evil: mały tak załapał butle, że przy piersi była złość, odwracanie głowy …. I tak do dziś wiszę na laktatorze :joy: pije tylko z butelki ale mam koleżankę która karmi naprzemiennie i jej mdlej to obojętne czy pije z butli czy z piersi, więc to zależy od dziecka @MamaMalychStopek o jejku, biedactwo … a ile Twój synek ma ?

Właśnie u nas było blisko dlatego ode mnie już nie dostanie butelki w domu choćby pół miasta miało to słyszeć :see_no_evil:

1 polubienie

@BeataSt :joy: u nas tak jest z mm, jak brakuje mojego i trzeba małego dokarmić to ode mnie za nic w świecie nie wypije …. :face_holding_back_tears: pije tylko od męża, też musi stawać na głowie żeby wypił ale pije ….

To właśnie nasza aparatka lubi z butelki więc musimy uważać żeby za często nie dostawała bo potem się kłóci :see_no_evil:

Super strona podepnę się pod temat :smiling_face::smiling_face: może się jeszcze przyda

Nawet nie myślałam że tak może być :flushed: na razie to jest bardziej za cycem niż butelka :face_with_peeking_eye: