Ja korzystalam z kalendarzyka WomanLog do obserwacji cyklu, oraz WomanLog pregnancy w ciazy. Z tej samej serii jest tez apka WomanLog Baby, gdzie mozna poczytac o rozwoju narodzonego juz dziecka, wpisywac sen, pieluszki, wage itd.
Dziś chciałam napisać kilka słów o tym, jak bardzo przydatne są aplikacje ciążowe na telefon. Nie chcę sugerować konkretnej aplikacji, bo każda Mam musi zdecydować która jej odpowiada. Uważam jednak, że warto sobie taką aplikację pobrać.
Już kiedyś słyszałam o tych aplikacjach, ale przyznam nie korzystałam z nich. Z pewnością są ciekawe i nawet dla spróbowania warto się jej przyjrzeć
Również korzystałam z takiego kalendarzyka prze z długi czas przed 2 ciążą i u mnie sprawdził się rewelacyjnie. Wszystko się zgadzało z obliczeniami.
Ja też korzystam i uważam że warto nic to nie kosztuje pobranie jest darmowe więc warto samemu się przekonac
Ja korzystam i bardzo sobie chwalę. Przypomina o wizytach, badaniach, wiem codziennie w którym dokładnie jestem Tc z dokładnością co do dnia. W mojej aplikacji mam tez pamiętnik gdzie mogę fotografować np wielkość brzuszka co tydzień lub inny okres czasu.
Zdecydowanie tak, aplikacje ciążowe mają teraz dużą popularność. Ja pobrałam sobie https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asystentciazy&hl=pl&gl=US i dosłownie ratuje mi tyłek całą ciążę! :D
Ja bardzo lubiłam czytać co tam u maluszka i wgl obserwować w aplikacji co i jak :)
Ja z aplikacji na telefon mam tylko kalendarzyk, a tam była opcja ciąży i pokazywało który tydzień i dzień i ile zostało do porodu.
Jeśli chodzi o takie typowo ciążowe to nie pobierałam, a jak mnie coś ciekawiło to szukałam w internecie lub w poradnikach których mam sporo. Podczas ciąży jak i teraz przy opiece nad mała staram się ograniczyć telefon. Bo trochę brakuje mi czasu w ciągu dnia. Więc telefon np teraz używam podczas drzemek małej bo idą nam ząbki i corxia śpi tylko na rekach. W wózku xzy łóżeczku w ciągu dnia tylko kilka minut a jednak to jeszcze maluszek i zależy mi żeby pospała chociaż te 30 40 minut. W nocy jest ciut lepiej i budzi się często ale można ją odłożyć. W dzień śpi dwa razy właśnie po te maks 40minut więc siła rzeczy ja też wtedy leżę i odpoczywam
Używałam w ciąży aplikacji Ciąża+ - lubiliśmy ze starszakiem obserwować co się w którym tygodniu dzieje i jak bobas rośnie.
Ja lubiłam czytać i sprawdzać jak rozwija sie i jaka wielkosc ma maluszek i czego nowego się nauczył.
Ja też korzystałam tylko z aplikacji mój kalendarzyk i tam jak zaznaczyłam, ze byłam w ciąży to chyba się już samo obliczało co i jak:)
Ja przy pierwszej ciąży codziennie korzystałam z aplikacji żeby wiedzieć jak maluszek rozwija się;)
W pierwszej ciąży nie miałam takiej aplikacji ale pobrałam taką aplikacje w drugiej dużo cennych informacji powiadomień przypomnień fajna sprawa
Ja również pobrałam dopiero w drugiej, zawsze byłąm sceptycznie nastawiona do takich aplikacji ale pomagało mi to śledzić, który jest tydzień ciąży, ile do końca, jak rozwija się maleństwo, albo jakie badania trzeba wykonać. Zaglądałam tam co jakiś czas.
Ja od razu ściągnęłam kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży;)
ja tez już od razu miałam aplikacje na tel, aby liczyła mi każdy dzień :)
U mnie także , jak tylko wyszły dwie kreski potwierdzone badaniem bety, to od razu appka, z zachwytem patrzyłam wszyskie informacje, które zmieniały się dzień po dniu, porady, wielkość płodu. To mnie uspokajało i rozczulało
Z tego co pamiętam to ja nie zainstalowałam aplikacji tak od razu, bo dopiero po potwierdzeniu ciąży u lekarza. Aplikacje były bardzo pomocno. Podobało mi się, że mogę podglądać jak wygląda na danym etapie dziecko i jakiej jest wielkości.