Artykuł "9 zasad wyboru obuwia dla dziecka"

Nie łatwo kupić buty dla dziecka. Maluch w trakcie mierzenia wierci się i kręci, w dodatku nie powie czy buty są na niego dobre. Jak więc wybrać obuwie? Podpowiadamy, czym się kierować przy zakupie dziecięcych butów, aby dobrać odpowiednie.

https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/19/7620-9-zasad-wyboru-obuwia-dla-dziecka

Artykuł fajny, wartościowy i pomocny, ale już na samym początku kłuje w oczy błędami:
*niełatwo (nie: nie łatwo)
*dopóki (nie: do puki) !
*wszerz (nie: w szerz)
Proszę o korektę :slight_smile:

Dziękujemy za czujność! Nasz korektor chyba sprawdzał artykuł jednym okiem :wink: Już poprawiamy.

Do usług :slight_smile:
Pozdrowienia!

MichuNi czujna jak zawsze :wink:

Haha, Mama Hani, to chyba dobrze? Ciesze sie, ze masz taka opinie o mnie :wink:

No pewnie że dobrze :slight_smile: ktoś musi czuwać :smiley:

Artykuł ciekawy, zwraca uwagę na ważne aspekty. Pomyślałam jeszcze o jednej rzeczy: pamiętam jak synek kuzynki miał nowe buciki, kuzynka się cieszyła, kupiła śliczne, w dużej promocji, wygodne. Tylko, że jak maluch kucał to dziwne ruchy przy tym wykonywał, również przy wstawaniu. Wyglądał jakby jego ruchy były skrępowane. Okazało się, że góra bucików była sztywna, nie zginała się, nie były wcale podatne ani plastyczne dlatego warto sprawdzić czy g jest miękka i nie będzie ograniczała dziecku ruchów.

Z chęcią przeczytałam i uważam, że artykuł jest ciekawy a także ponocny

Zabieram się za lekturę. Za kilka miesięcy będę kupowała synkowi pierwsze buciki. Chcę się do tego bardzo dobrze przygotować, bo już pierwsze buciki wpływają między innymi na postawę ciała i dalsze zdrowie.

Nam się udało i pierwsze buciki potrzebne były w lecie kiedy łatwo zastosować te porady. Teraz w okresie zimowym potrzebne były jednak śniegowce, które sięgają zdecydowanie za kostkę i są sztywniejsze. Na szczęście synek szybko sobie poradził z dostosowaniem się do nich

Artykuł jest pomocny. Ja zawsze starannie dobieram buty dla swoich pociech i nie wyobrażam sobie by chodziły w butach po kimś lub po sobie nawet. Każdy ma inną stopę. Dziecko może sobie popsuć stopy przez chodzenie w butach po kimś.

My zawsze nowe kupujemy, nie kupiłbym od kogoś obcego butów dla dziecka. Sama też nie wyobrażam sobie kupować używanych. To zdrowie naszych stóp