najbardziej trzeba uwazac na to co podaje sie dziecku i jakie kosmetyki aby jego skora byla ciagle nawilzona
Na AZS podobno bardzo dobry jest Krem Specjalny Emolium
ja uzywam emolium i jestem z niego bardzo zadowolona
moja cora tez ma problemy skorne. kapie ja w oilatum soft. ostatnio siostra mi poradzila, zeby kapac dzidzie w emolium. zobaczymy co bedzie lepsze
dobrze ze moja mala takiego zapalenia skory niema chocby z tego wzgledy ze ona uwielbia sie kapac a tu czytajac to porade pisze ze tylko krotkie kapiele
ja jestem alergikiem, chociaż nie mam objawów skórnych, to mam nadzieje że mój maluszek nie będzie miał AZS
my również używaliśmy emolium a teraz przerzuciliśmy się na oilatum
netka3 a co oilatum jest lepszy od emilium???
u nas oillan się sprawdza. Choć wczoraj zużyłam próbkę oilatum kremu i wydaje się lepszy.
Ja mam koleżankę,której syn od urodzenia miał problemy skórne i Ona smarowała go różnymi maściami na zamówienie przepisanych przez różnych lekarzy,leżała z nim w szpitalu i miała leżeć miesiąc,ale po tygodniu czy po półtora tygodnia się wypisała na własne żądanie bo jej się leżeć nie chciało,a lekarze mówili jej żeby leżała,a Ona nie,mówili jej że On to będzie miał do końca życia i te plamy na buzi i całym ciele też i podobno,że to jest własnie AZS i ma tak ścisłą dietę,że szok,zero jakiegokolwiek nabiału,a to będzie trudne bo moja koleżanka oprócz niego ma jeszcze 2 synów.
moja kolezanka od urodzenia ma takie zapalenie skory wszystkiego juz uzywala nic jej nie pomaga nawet u lekarza z tym byla na taka sucha skore ze mozna golym okiem zobaczyc jak jej schodzi skora a do tego na glowie taz na taka sucha i z tego powodu zaczely jej wlosy wypadac
kulcio i co wiesz co bylo malenstwu kolezanki z ta skóra ???
moj od urodzeia ma plamke na górze dłoni ale lekarka mowi ze wszystko ok
niektóre dzieci mają straszne problemy ze skórą, synek znajomych miał takie problemy, że tylko pomogła maść z zawartością sterydów
my na szczęscie nie mamy tego problemu
u nas bezproblemowo było nic nie wyskakiwało
ja rowniez jak mojej malej skorka zrobi sie straszna uzywam takiej masci tylko pani doktor ostrzegla ze stosuje sie ja tylko do 5 dni
zawsze starałam się odpowiednio dbać o skórę córci i na szczęście nie mieliśmy problemów z azs
moj malutki nie ma problemow ze skora ale kapie go w emulsji do kapieli "emolium"mozna ja kupic w aptekach :-)))
U nas na razie nie było tego i mam nadzieje, ze nie bedzie