Atopowe zapalenie skóry u niemowląt

oby nas ominelo.

oby nasz maluszek nie mial zapalenia skory

Mam nadzieję, że u nas tego nie będzie

U nas tego nie było???

Misiowa skóra ma niestety objawy AZS. Każda próba kąpieli przy użyciu zwykłego mydła lub płynu do kąpieli kończy się tragicznie - wszystko swędzi, piecze i o spaniu nie ma mowy. Najlepiej sprawdzają się emolienty Eloderm - nawilżają, natłuszczają, nie zawierają żadnych sztucznych świństw ani dodatków. Świąd jest zdecydowanie mniejszy, a skóra w lepszym stanie.

To uciążliwa dolegliwość. Mam nadzieję, ze nie bedzie dotyczyć mojego malucha

Dziecku z AZS podobno powinno się prasować wszystkie ciuszki i pościel

edzia prasowanie to jedno, a oprocz tego jest jeszcze duzo innych zalecen dla dzeici z azs, trzeba uwazac na diete, srodki piorace, mycia oraz pielegnacja ciala powinna byc wykonywana tylko specjalnymi emolientami, aby dodatkowo nie podrazniac skory, a jesli znajdziemy odpowiednie emolienty, to moga one znacznie poprawic stan zdrowia naszej skory, nam pomagaja latopic, po kilku tygodniach stosowania wiedze ze skora dziecka jest w duzo lepszej kondycji, swiad, podraznienia, suchosc i zakazenia wystepuja juz w znacznie mniejszym stopniu, latopic ma bardzo dobry sklad, dlatego jest tak skuteczny

Lekarze czesto myla azs ze skaza lub tradzikiem niemowlecym

Mam wrażenie, że często dużo za dużo kosztują takie produkty dla dzieci np z azs. Tak samo jak specjalistyczne mleka.

Skoro te wszystkie środki są takie drogie, lepiej by nas to ominęło

kotek013 fakt kosztują drogo ale czego się nie robi dla dziecka i niestety jest to wykorzystywane

kotek013 na tym też polega biznes… Ogólnie rzeczy dla dzieci są drogie, ale niektóre musisz kupić, co zrobić… Przykład nawet w samych ciuszkach, gdzie zwykła sukieneczka dla malucha może kosztować tyle samo, co dla dorosłych, obłęd…Tym bardziej ceny idą w górę im bardziej produkty są wyspecjalizowane, niestety. Ostatnio nawet oglądałam program jak producenci oszukują ludzi. Ponieważ wiele dzieci ma alergię na gluten, teraz bardzo modne jest umieszczanie informacji na opakowaniu “bez glutenu”, nawet na produktach, w których glutenu nie ma prawa być, np. w żelkach. A cena od razu wyższa.

Na szczęście nie mamy problemu ze skórą

my na szczęście też mamy idealną skórkę :wink:

nas ominęło ale teraz jest wiele środków do mycia i smarowania na azs

Na szczęście moje dzieci nie maja azs

u nas azs pojawiło sie już w 5 tygodniu, po wyeliminowaniu alergenów z mojej diety ustąpiło, póki co jest ok

Mały ma problemy z suchością skóry ale na szczęście to nie AZS

Córka nie ma problemu ze skórą