@chloria ja na prenatalne dlatego poszłam do szpitala bo czułam się z tym spokojniej ![]()
@AnetteSo mi właśnie ten lekarz sugerował że powinnam była zrobić te płatne bo te wyniki takie złe ![]()
@Mamamamusia mój ginekolog jest super śmieszkiem ale bardzo konkretny i miły - zawsze odpowie na pytanie ale nie daje wyolbrzymiać problemow. Uwielbiam go i bardzo polecam. Ale gdybym miała zmienić to by mi zależało przede wszystkim na szacunku i właśnie takim ludzkim podejściu. Uśmiech to dopiero następne co fajnie jak jest ![]()
A może ta kobieta oczekiwała jeszcze czegoś od niego . Bo taka opinia to aż żal wystawiać . Nie każdy lekarz jest uśmiechnięty a jest bardzo sympatyczny . Podziwiam ich zawód , jest tyle różnych kobiet a i tak nie zrażają się i pracują dalej .
Kiedyś się zastanawiałam czy ich żony są zazdrosne
wiem takie głupie ale no ich praca jest specyficzna ![]()
Rozumiem to! Ja się zastanawiam zawsze jak oni potem właśnie sami prowadzą życie seksualne i mają dzieci po całych dniach badając te sfery ![]()
![]()
Mam ciotkę ginekologa, mówi że w pewnym momencie, każde cipki są takie same i ty tam do innych rzeczy jesteś ![]()
![]()
![]()
@AnetteSo no tak chyba już nawet nie zwracają uwagi to co mają zrobić robią
Dobra ciotka ![]()
@BeataSt to nie tylko ja miałam takie myślenie dziwne , ale to już takie automatyczne myślenie ![]()
@paola.4 mnie też uspokaja że to nie tylko ja tak rozkminiam ![]()
@AnetteSo ale kobieta kobietom to jednak inaczej w sumie niż jak facet ginekolog ![]()
Też się nad tym zastanawiałam
jak siedziałam w poczekalni na pierwszej wizycie i tak sobie uświadomiłam kurde przecież on już tyle tego widział to co ja będę się stresować ![]()
@karolina27034 to ja już dawno tak myślałam nad tym . Teraz to tak normalnie już , taka ich praca . Żony są przyzwyczajone że mają taką pracę , i też kasa dobra za tym idzie ![]()
A akurat wolę do mężczyzny jakoś chodzić niż kobiety nie wiem czemu . Raz byłam u kobiety ale jakoś tak nie podeszło mi .![]()
@BeataSt jest nas więcej z takim głupim myśleniem ![]()
To ja wolę do kobiety jakoś czuję się pewniej ![]()
![]()
Każda ma swój wybór.
Ja ogólnie testowałam ,byłam u kilku różnych ginekologów w tym kobieta . I jakoś ten ostatnio jest najlepszy , czuje się komfortowo przy nim . ![]()
To najważniejsze żeby się czuć komfortowo w takich sytuacji ![]()
![]()
Ja do pierwszej ginekolog chodziłam do kobiety ale powiem szczerze że zawiodłam się na jej podejściu do pacjenta , później chodziłam do innej kobiety i niby byla ok ale nie miała w swoim gabinecie usg , ale kiedy po dwoch poronieniach dostałam polecenie do lekarza konkretnego chodzę do faceta ginekologa i jestem zadowolona w sumie w szpitalu głównie cię ginekolodzy faceci badają przed porodem także trzeba się przygotować mi już różnicy nie robi czy facet mnie bada czy kobieta .
To ja też poszłam na jedną z pierwszych wizyt do lekarki kobiety ginekolog, ale była tak niemiła, niedelikatna i totalnie nie przypadła mi do gustu, że od tamtej pory wybieram mężczyzn lekarzy ginekologów i jestem zadowolona, bo są konkretni i delikatniejsi w moim odczuciu ![]()
Masz rację , najważniejsze jest podejście lekarza
ja nie mam zbyt dużego doświadczenia bo u jednego byłam parę lat temu a teraz chodzę w ciąży do pani , która sobie w sumie chwalę . Myślę że jak będę rodzić to mi tam będzie obojętne kto będzie mnie badał ![]()
![]()
Jak widziałam na większości forów to zazwyczaj jednak faceci ginekolodzy mają łapkę bardziej delikatnych w porównaniu do kobiet tej samej specjalizacji
Ja u jednej lekarki kiedyś usłyszałam jak powiedziałam że mam bardzo bolesne miesiączki i pierwszy dzień to dramat zawsze biorę tabletki wtedy i nie pamiętam już miesiąca bez tabletki to powiedziała że jak boli i tabletka pomaga to trzeba brać ![]()
Ja jak bylam nastolatką to chodziłam do cudownej pani ginekolog i gdybym miała teraz swojego lekarza zmieniać to tylko na nią ![]()
@Paulina.K niestety taki urok czasami. Ja do tej pory też tak miałam. Aż głowa mnie bolała migrenowo
Z tym się często spotkałam , jak boli to taki urok , po porodzie przejdzie itp maskara
O właśnie! Liczę że po porodzie tak nie będzie ![]()
Zobaczymy czy przejdzie po porodzie
zaraz kończę połóg i ciekawe kiedy dostanę miesiączkę