Basen z niemowlakiem - kiedy, co wziąć, jak się przygotować?

Na pierwsze wyjścia na basen wybraliśmy małe kameralne baseny cieszące się małą popularnością żeby własnie za duzo innych dzieci zjezdzalni zabawek małą nieprzerosło. Na początku były go wypady na pół godzinki akurat fajnie bo basen miał opcje kupna takiego biletu. Obowiązkowo oczywiscie w dwójkę dorosłych:)

My też chcieliśmy synka zabrać na basen. Myślałam nawet już o szkole pływania bo wiem że są zajęcia dla niemowlaków. Ale gadałam z fizjo i o ile bardzo poleca basen i uważa że to świetna aktywność na malucha tak odradziła korzystanie z niego zimą. Chyba że nie boimy się przeziębień i chorób a zwłaszcza Covida (chociaż podobno chlor go zabija). Druga sprawa powiedziała że jak się zdecydujemy to poleca znaleźć odpowiedni basen z ciepłą wodą z małą ilością chloru żeby dziecko było zadowolone. Także przełożyłam wypad na okres letni. 

Najlepiej jak woda jest ozonowana 

jeśłi nie ma tłoku to może warto, ale na pewno teraz bym się nie zdecydowała.

Najlpeszy pomysł wybrać się w tygodniu do południa.. m tak chyba pójdziemy jak mąż będzie miał wolne ale z tym też nie łatwo

Oj tak rano jest cisza i spokój i tylko seniorzy się zdążają 

Dokładnie najlepiej wybrać takie godziny gdy ludzi mało bo gdzie potem się przeciskać z takim maluszkiem. Mnie jednak ta pogoda przeraża że nie wysuszę malucha do porządku i będzie chory. 

Mnie też akurat bardziej pogoda odstrassza. Panicznie boję się jakiejkolwiek infekcji u dziecka

Oj tak. Po tym basenie to różnie bywa, jak dziecko wiatr obwieje to zaraz choroba.

mam to samo.. ja jestem tak wymęczona, ze wizja kolejnych infekcji mnie dobija,, i wolałabym po prostu nie ryzykować niepotrzebnie.

No własnie. tez mysle ze basem mokra głowa wyzwoli chorobę.. a lekarze znowu twierdzą ze choroba nie z przewiania jest... i jaka prawda

MamaRóżaMiki nie wiem jaka prawda ale lepiej dmuchać na zimne :D

Dokładnie lepiej uważać, na pewno każda z nas nie chce aby dziecko chorowało 

ja też wolę nie ryzykować i nigdzie się po sklepach ani basenach nie łażę z dzieckiem.

Chociaz ja ostatnio przed chorobą obiecałam.. i juz 5 tydzień leci a dziecko niezapomina.. bede musiała raz pójść:(

Tylko nie wiem czy teraz nie ma jakoś sporych ograniczeń 

Teraz to ryzyko  zeby nic nie zlapac ;(

na pewno do wiosny lepiej poczekać, żeby sytuacja się unormowała,

dokładnie, każdy mówi byle do wiosny, ale jak tu wytrzymać;/

Własnie do kina nie,na sae zabaw nie... zima dwór opada co robic z tymi dziecmi