TerazMama nie ksztusiła się, ale trochę jej wypiła w tym basenie;D
Miśka ma 8 mc skończone.
Mamaróża właśnie nie wiem czy można w takie kółko... ale robi się coraz cięższa i tak już mnie ręce bolą od tego noszenia;/
TerazMama nie ksztusiła się, ale trochę jej wypiła w tym basenie;D
Miśka ma 8 mc skończone.
Mamaróża właśnie nie wiem czy można w takie kółko... ale robi się coraz cięższa i tak już mnie ręce bolą od tego noszenia;/
U nas pierwsza kąpiel na basenie takim przydomowym była na pół roku woda była temperatury takiej jak do mycia dziecka dodatkowo na zewnątrz było ciepło nie mieliśmy wtedy majtek kąpielowych więc była normalnie w pampersie i miałam takie kolko 1, 2, 3 ono jest dla małych i starszych tam się nogi wkłada więc nie ma możliwości żeby dziecko napilo się wody pamiętam na pierwszy raz jak się oswajała z wodą to była 15 minut w basenie a potem stopniowo coraz więcej
Ja się na ten basen z maluchem też wybieram i dojechać nie mogę. A powiedzcie mi wybierałyście jakiś specjalny basen? Bo mi fizjo powiedziała żeby zwrócić uwagę czy basen ma odpowiednią temperaturę wody dla takiego malucha. I zaskoczona byłam bo myślałam że basen to basen i nie ma znaczenia. A ona mi podała kilka miejscowości gdzie właśnie baseny są przystosowane dla takich niemowlaków.
U mnie na basenie są zajęcia dla niemowlaków więc chyba woda ma odpowiednia temperaturę. Nie byliśmy jeszcze z nią na basenie ale moze za jakiś czas spróbujemy na te zajęcia się wybrać
a to jeszcze moze za malutkie dziecko
Madzia może chodzi o to żeby był ten basenik dla dziecka? Ja w okolicy mam takie baseny gdzie jest właśnie duży z zimna woda dla dorosłych i jest mały gdzie jest ciepla woda, tam rodzice z dziećmi chodzą, wody jest do kostek na wejściu i chyba jakiś mały obszar z głębsza woda też jest.
Madzia ja byłam na termach, wiec woda fajna ciepła była;p
Myślę, że na stronie basenu też powinna być informacja jaka temperaturę mają baseny czy brodzik dla dzieci ale te brodziki przeważnie cieplejsze są
Ja tego Madzia nie słyszałam,aczkolwiek zawsze brodziki mają cieplejszą wodę. Ja mam problem jak do niego wejdę bo potem do tego dla dorosłych wejść to jest koszmar .
szkoda ze u nas w okolicy nie ma term
Mazia to ja najpierw weszłam do tego dla dzieci i mówie, ale super ciepła woda, po czym poszłam na jacuzzi a tam az gorąca, to potem już w tym dziecięcym to było wręcz zimno:D
ja w ciąży to i tak chyba na jacuzzi to nie mogę
Chyba w ciąży odpada jacuzzi i sauna
Ja mam w domu takie dmuchane jaccuzi trzeba tylko sprawdzić jaką temperatura czy jakaś nie przesądzona. Na te 20 minut myślę że spokojnie można wejść
My dzisiaj znów na termach, mała jest mega uradowana jak zobaczy wodę:D
Myslicie ze takie małe dzieci szybciej się nauczą pływać?
znajomi uczyli pływać niespełna miesieczną córkę, po prostu wrzucili ją do wody... niby tak małe dzieci to potrafią. Ich córka pływa świetnie, a ma 3 lata, moj starszak panicznie boi się zamoczyć choćby twarz pod wodą ... także coś w tym jest
Ja bym się trochę bała takiego malucha wrzucać ale jeśli obok byłby ratownik czy instruktor to może byłoby łatwiej
ja tam wolę sobie też odpuścić
ja takim drastycznym sposobem też bym się bała:p
każde dziecko jest inne.
ja ponoć uwielbiałam wode od małego mama dawała mi miski z woda i miała spokój ;) bo tylko chlapałam sie w wodzie i wszelkie zabawy z wodą;) pływac nie umiem;) jak byłam nad Morzem weszłam do wody po kolana i mnie przeraziło;) hehe
żałuje że sie w dzieciństwie nie nauczyłam dobrze pływać.
polecam dzieciaczki zapisywac na basen w miare wcześnie, czesto w szkołach sa zajecia na basenie i dzieciaczki potem nie mają wyjścia;( - chcą nie chcą muszą uczestniczyć
dodam ze takie zabawy na płytkim basenie nie trwają cały rok szkolny, dzieci szybko przechodza na głęboki basen, bez wzgledu czy umieją pływać czy też nie;( wówczas może pojawić sie trauma;/ a wszystko jeszcze zalezy od instruktora jaki prowadzi zajecia i całej klasy również, łatwiej mają jednak dzieci które umieją pływać lub nie potrafią jeszcze ale mają zajawkę na basen;)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.