Są specjalne strony na których jest bardzo dużo różnego rodzaju próbek do testowania. Często w aptekach internetowych dodają do większych zamówień.
Jamajka można o próbki również zapytać się w aptece, chętnie dają:)
dziewczyny a jakie próbki dostaliście ?
też chętnie bym poprosiła bo jednak mój syn na azs i często kremy pogarszają jeszcze kondycję skóry i chciałabym przetestować czy nie będą działać na niekorzyść czy na korzyść bo jeśli okazało by się że są ok dla niego to pewnie bym kupiła ale z drugiej strony kupić w ciemno taka droga rzecz i ma się okazać że nie dla niego to bez sensu.
To chyba najlepiej podpytać w aptece. Od położnej czy ginekologa też nie dostałam nic sensownego nigdy.
Aisa przeczytaj tytuł wątku będziesz wszystko wiedziała albo kilka linijek wyżej piszę o Bepanthenie. ![]()
O próbki zawsze można pytać w aptece, można pisać meila do producenta albo wiadomość na FB,
Bepanthen na odparzenia sprawdza się świetnie. Daję świetne efekty i to w przeciągu kilku dni. Z sudocremem nie mam dobrych wspomnień.
Justyna bo Sudocremu trzeba nakładać na prawdę cienką warstwę. Ja uważam mimo wszystko, że bepanthen świetnie sobie radzi z zaczerwienioną skórą.
Sudocrem to już doraźnie na odparzenia, a bepanthen profilaktycznie również na pewno świetnie sobie poradzi z zaczerwienieniem. Grunt, to szybko zareagować i nie dopuścić do zaognienia tego stanu.
To prawda smarujemy Sudocremem cienką warstwą, aby dobrze się wchłonęło inaczej możemy sprawić że skóra nie będzie oddychała.
Aiisa sprawdziłam te próbki i w aptece dostałam z: Allerco, Sylveco, Ollian i Ziaja. Najgorszy był Allerco ze wszystkiego co miałam, zarówno płyn do kąpieli jak i krem do pupy.
Aiisa Bephanten wysyła próbki - chyba na stronie Bayer można poprosić o próbkę kremu jest super u mnie sprawdzał się bepanthen sudocrem również nigdy mnie nie zawiódł ale z uwagi na to że ma silny skład to staram się go używać tylko przy odparzeniach i większych zaczerwienieniach lubię też kremy na odparzenia te z Rossmana Babydream
formularz kontaktowy z Bayer
https://www.bayer.com.pl/pl/SSL/kontakt/
Smarujecie pupę za każdym razem sudocremem/bepanthenem?jeśli nie to czy innym produktem smarujecie za każdym razem?
Jamajka pupę swojego dziecka na samym początku smarowałam co pieluszkę, ale zawsze cienką warstwą bez względu jaki kosmetyk. Z upływem czasu smarowałam co któreś przebranie. Jeśli chodzi o sudocrem to stosuj tylko w czasie odparzeń i smaruj cienką warstwą.
Super że piszesz
Tak to jest, że kupisz coś a potem okazuje się że jest alergia. Ja po porodzie w szpitalu dostałam dwa pudełka z próbkami, a w nich był malutki sudocrem. Okazało się że świetnie się sprawdza, a ja nie musiałam kupować na próbę ![]()
Jamajka sudocrem jest maścią leczniczą i nie powinno się jej stosować do codziennej pielęgnacji maluszka. Sudocrem używaj tylko w momencie odparzeń i to i tak smaruj cienką warstwę. Do codziennej pielęgnacji polecam zielony alantan plus, linomag.
Osobiście syna najpierw smarowałam po każdej zmianie pieluszki, później tak jak Silver smarowałam co któregoś pampersa aż całkiem zrezygnowałam. Córkę smarowałam co pampersa ale tylko w szpitalu jak były smółki w domu już nie smarowałam. I tak do dzisiaj.
Odparzeń, zaczerwienień nigdy córka nie miała.
Dostałam ta próbkę i próbowałam na różne sposoby. Najpierw tylko na lekkie odparzenia. Później przy każdym przebieraniu , i szczerze mówiąc masc nie pomagała nic a nic. A wręcz odparzenie było większe. Jak na maść za 25zl to trochę kiepsko
Zawsze jak idę do apteki to proszę o jakieś próbki, zazwyczaj nie mają na stanie, ale już kilka próbek zgromadziłam z różnych firm. Dobrze przed zakupem sprawdzić czy dziecko nie będzie miało uczulenia na jakiś składnik. Nie ma co się oszukiwać większość produktów dla dzieci nie jest tania a wyrzucać pieniędzy nikt nie chce, bo z nieba nie spadają.
Dobrze że taki wątek powstał bo w sumie kiedyś tak prosiłam o próbki dla siebie z yves rocher i ziajki, zapomniałam, że mogłabym tak poprosić o próbkę dla swojej małej.
To super i miła niespodzianka dla rodziców i maluszka. Widać że tą Firmą dba o klienta i swój wizerunek.
Bepanthen to super produkt. Godny polecenia. U mnie zdał swój egzamin nie raz.